Σε παρέμβασή της στην αρχή κοινοβουλευτικού ελέγχου, η εθνικιστική παράταξη Ατάκα, στη Βουλγαρία, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Νικολάι Μλαντένοφ να ενημερώσει έκτακτα τη Βουλή σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, στο Τελ Αβίβ, ο κ. Μλαντένοφ κατηγόρησε επίσημα τη Χεζμπολάχ για τη βομβιστική επίθεση του Ιουλίου, κατά λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες, στο Μπουργκάς.

«Σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα αυτά, τα οποία επικαλούνται πηγές του Ισραήλ, αληθεύουν, αυτό δημιουργεί μια εντελώς νέα κατάσταση, η οποία εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους για τα εθνικά συμφέροντα της Βουλγαρίας, η οποία μπορεί να βρεθεί άμεσα μπλεγμένη σε μία διαμάχη, η οποία δεν αφορά ευθέως τη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της «Ατάκα» Βεντσισλάφ Λάκοφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, μέχρι στιγμής, ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την είδηση, η οποία, θα επαναλάβω, στηρίζεται εντελώς σε ισραηλινές πηγές».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Ιβάν Κόστοφ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει αμέσως απάντηση σχετικά με «αυτό το θέμα εξαιρετικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας», όπως είπε στην ομιλία του, με την οποία ζήτησε δεύτερη ψηφοφορία για την πρόταση έκτακτης ακρόασης του Βούλγαρου ΥΠΕΞ, η οποία απορρίφτηκε στην πρώτη ψηφοφορία διά της αποχής της πλειοψηφίας.

Στις 18 Ιουλίου του 2012, έξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 35 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες, στο Μπουργκάς.