Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι μία μητέρα, μαζί με έναν άνδρα ο οποίος στέκεται δίπλα της, είχε μία απαράδεκτη αντιμετώπιση απέναντι στην κόρη της γιατί δεν ανταποκρίθηκε στα στάνταρ της βιομηχανίας της μόδας.

Το βίντεο που ανέβηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι πολύ δημοφιλής στην Κίνα, το Weibo έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τη μητέρα του 3χρονου κοριτσιού αλλά και ολόκληρη την βιομηχανία παιδικής μόδας στη χώρα.

Σύμφωνα με την China Daily, το βίντεο καταγράφηκε τη Δευτέρα στην πόλη Hangzhou, όπου ένα κορίτσι έκανε πασαρέλα για εταιρείες ρούχων μέσω διαδικτύου. Επειδή όμως η μητέρα δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοση της κόρης της αποφάσισε να κλωτσήσει το παιδί.

Η γυναίκα που αναγνώρισε τον εαυτό της στο βίντεο ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι αγαπά την κόρη της και ότι δεν ήθελε να την κακοποιήσει.

Μετά το πλήθος αρνητικών σχολίων που δέχθηκε η πράξη της γυναίκας πάρα πολλά πρακτορεία μόδας για παιδιά δήλωσαν ότι θα περιορίσουν τη χρήση παιδικών μοντέλων στο εξής.

Το κινεζικό δίκαιο απαγορεύει στις εταιρείες να προσλαμβάνουν παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά τα παιδικά μοντέλα πληρώνονται συνήθως σε μετρητά και δεν υπογράφουν επίσημες συμβάσεις.

TAGS