Οι σφοδρές χιονοπτώσεις σε Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούλιο προκάλεσαν μεγάλα μποτιλιαρίσματα αλλά και προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, διεξάγεται προς το παρόν χωρίς προβλήματα παρ΄ ότι το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 36 εκατοστά. Συνολικά 347 υπάλληλοι της δημοτικής υπηρεσίας αποχιονισμού με 43 εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται επί ποδός για να κρατήσουν καθαρούς τους δρόμους της πόλης και μόνον σήμερα έχουν ρίξει 300 τόνους αλάτι.

Η Σλοβενία είναι τυλιγμένη στα χιόνια από την Κυριακή. Στην πόλη Πτούι, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας χθες το βράδυ έπεσαν άλλα 20 εκατοστά χιόνι και στην Ίντριγια στα δυτικά το ύψος του χιονιού έφθασε τα 70 εκατοστά.

Η πόλη που επλήγη λιγότερο από τις χιονοπτώσεις είναι το Μάριμπορ, όπου την επόμενη εβδομάδα διοργανώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Golden Fox.

Νέες χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην Κροατία, όπου έχουν ακυρωθεί πολλά δρομολόγια τρένων ή διεξάγονται με δυσκολία.

Ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπαντιτς εξαιτίας του χάους που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην πόλη από τα χιόνια κάλεσε τους πολίτες να καθαρίζουν το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους, τους ηλικιωμένους να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, παρά μόνον αν είναι ανάγκη και τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τα αυτοκίνητά τους, αλλά τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Κακοκαιρία με σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει από την Τετάρτη και το Μαυροβούνιο, όπου αρκετές πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω βλαβών σε υποσταθμούς του δικτύου ηλεκτροδότησης.