Οι απαγωγείς που κρατούν ομήρους στη νοτιοανατολική Αλγερία φέρεται ότι ζήτησαν να εγκαταλείψουν την χώρα μαζί με τους ομήρους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Νταχού Ουλντ Καμπλιά.

«Φαίνεται ότι θέλουν να φύγουν από αυτήν την περιοχή για να βγουν από τη χώρα μαζί με τους ομήρους, το οποίο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τις αλγερινές αρχές», δήλωσε. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι απαγωγείς έχουν περικυκλωθεί από το στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας.

Ο Καμπλιά σημείωσε ότι οι δράστες της επίθεσης και της σύλληψης ομήρων σήμερα στις εγκαταστάσεις αυτές, στην νοτιοανατολική Αλγερία, δεν ήρθαν ούτε από τη Λιβύη ούτε από το Μαλί και διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια ομάδα περίπου είκοσι ανδρών που προέρχονται από την περιοχή.

Ένας από τους επιτιθέμενους με τον οποίο υπήρξε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι απαγωγείς είναι μέλη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι ήρθαν από το Μαλί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.