Συνολικά 150 Αλγερινοί εργαζόμενοι στην γαλλική εταιρεία CIS Catering εξακολουθούν να κρατούνται στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου της BP στην ανατολική Αλγερία, όπου συνελήφθησαν όμηροι μετά την επίθεση περίπου 60 ατόμων που προέρχονται από γειτονικές χώρες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος γενικός διευθυντής της εταιρείας Ρεζίς Αρνού.

«Έχω 150 Αλγερινούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέσα στις εγκαταστάσεις σε αντίθεση με τους ξένους ομήρους, οι οποίοι βρίσκονται στριμωγμένοι σε μια γωνία και δεν μπορούν να κουνηθούν. Όμως αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις», διευκρίνισε ο Αρνού, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Journal Du Dimanche.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών της Αλγερίας, Ντάχου Ουλντ Κάμπλια, δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές δεν θα διαπραγματευτούν με τους «τρομοκράτες». «Οι αλγερινές αρχές δεν θα ανταποκριθούν στις αξιώσεις των τρομοκρατών και αρνούνται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στην επίθεση και στη συνέχεια στην σύλληψη ομήρων, οι οποίοι είναι ξένοι και Αλγερινοί.

Ένας υπάλληλος των εγκαταστάσεων, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση 100 ισλαμιστών που κρατούνται στην Αλγερία για να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους.

«Οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση 100 τρομοκρατών που κρατούνται στην Αλγερία για να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους τους. Οι επιτιθέμενοι αξίωσαν οι ισλαμιστές αυτοί να οδηγηθούν στην περιοχή του βορείου Μαλί» είπε αυτόπτης μάρτυρας.