Περίπου πριν από 8 χρόνια, ο Τίμοθι Πίτζεν και η μητέρα του έκαναν ένα road trip που περιελάμβανε στάσεις σε έναν ζωολογικό κήπο και ένα υδάτινο πάρκο. Η περιπέτειά τους ξεκίνησε αφού η Άμι Φράι-Πίτζεν πήρε τον 6χρονο τότε γιο της από ένα δημοτικό σχολείο του Ιλλινόις των ΗΠΑ στις 11 Μαΐου του 2011.

Τρεις μέρες αργότερα, η σορός της μητέρας εντοπίστηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη Rockford. Είχε αυτοκτονήσει, αφήνοντας πίσω ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ο γιος της ήταν με ανθρώπους που τον αγαπούν.

«Δεν θα τον βρείτε ποτέ» έλεγε.

Το μυστήριο έχει εντείνει η εμφάνιση ενός αγοριού το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ο Τίμοθι Πίτζεν.

Όπως αναφέρει το CNN, η αστυνομία και το FBI ερευνούν το θέμα με το παιδί που βρέθηκε να περιπλανιέται στο Κεντάκι την Τετάρτη.

Η Σάρον Χολ, που ζει στη γειτονιά όπου εντοπίστηκε το παιδί, ανέφερε πως παρατήρησε ένα «νευρικό» αγόρι κοντά στο αυτοκίνητό της. Η κόρη της κάλεσε την αστυνομία όταν το αγόρι τους είπε ότι έτρεχε για δύο ώρες και ότι έχει στομαχόπονο.

Το 14χρονο αγόρι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είναι ο εξαφανισμένος Τίμοθι Πίτζεν. Είπε μάλιστα ότι είχε δραπετεύσει από δύο άνδρες που τον κρατούσαν αιχμάλωτο για 7 χρόνια.

Καθώς δεν ήταν σίγουρος για το πού βρίσκεται το ξενοδοχείο που τον είχαν, φαίνεται ότι το αγόρι δραπέτευσε και «έτρεχε μέχρι που διέσχισε τη γέφυρα» προς το Κεντάκι.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν ανέφερε από ποια πόλη διέφυγε το αγόρι.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν κάποιο στοιχείο.

Ο έφηβος περιέγραψε τους απαγωγείς του ως δύο άνδρες που «έμοιαζαν με body builders». Ένας είχε τατουάζ ιστό αράχνης στον λαιμό και ο άλλος είχε τατουάζ με φίδι στο χέρι του. Επέβαιναν σε ένα SUV με πινακίδες Γουισκόνσιν και έμεναν σε ένα Red Roof Inn.

Οι Αρχές ερευνούν αν το παιδί είναι όντως ο Τίμοθι Πίτζεν.

Για χρόνια η οικογένεια του Τίμοθι τον αναζητούσε σε αρκετές πολιτείες.

«Δεν έχω εικόνα. Μόνο από την ημέρα που τον άφησα στο σχολείο και έτρεξε στην τάξη του. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω στο μυαλό μου» είχε πει ο πατέρας του Τζιμ Πίτζεν το 2015.

Την ημέρα πριν την αυτοκτονία της, η μητέρα του έκανε πολλά τηλεφωνήματα από μία άγνωστη τοποθεσία σε μέλη της οικογένειας, μεταξύ αυτών και στη μητέρα της. Τους διαβεβαίωσε όλους ότι ο Τίμοθι είναι ασφαλής.

Με την πάροδο των ετών, η οικογένεια ανέφερε ότι η μητέρα είχε ιστορικό κατάθλιψης και ο γάμος της καταστρεφόταν. Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν ότι κάποιος δικαστής θα της πάρει το παιδί της εξαιτίας των προβλημάτων που είχε, σύμφωνα με τους συγγενείς.