Οι λεπτομέρειες της άρρωστης δράσης του παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της έκθεση των αστυνομικών Αρχών.

Η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών συγκλόνισε τη Βρετανία καθώς ο παρουσιαστής, που πέθανε το 2011, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.

Ο Τζίμι Σάβιλ κακοποιούσε παιδιά για 6 δεκαετίες, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα το 1955 στο Μάντσεστερ και την τελευταία το 2009, μόλις δύο χρόνια πριν το θάνατό του σε ηλικία 84 ετών.

Μεταξύ των θυμάτων του παρουσιαστή, υπήρξε και ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 8 ετών, ενώ ορισμένα από τα εγκλήματά του είχαν διαπραχθεί μέσα σε μια ψυχιατρική κλινική και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στα οποία προσέφερε εθελοντικά υπηρεσίες.

Αν και τα θύματά του φτάνουν σε ηλικία 47 ετών, η προτίμηση του σε ανήλικες ήταν εμφανής με το 73% των θυμάτων του να είναι κάτω από 18 ετών!

«Το αποτύπωμα των επιθέσεων του Σάβιλ ήταν τεράστιο», είπε ο Πίτερ Σπίντλερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο Σάβιλ δρούσε ως «σεξουαλικός θηρευτής» και η φύση των επιθέσεών του ήταν «ευκαιριακή».

Ενδεικτικό της δημοφιλίας του Σάβιλ, είναι ο τίτλος του ιππότη που είχε λάβει από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο.

«Είναι πλέον σαφές ότι ο Σάβιλ κρυβόταν παραμένοντας σε κοινή θέα, ότι χρησιμοποιούσε την διασημότητά του και τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες για να αποκτά ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ευάλωτους ανθρώπους επί έξι δεκαετίες», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του Σάβιλ προκάλεσαν κρίση στο BBC και οδήγησαν στην παραίτηση του γενικού διευθυντή του που βρισκόταν μόλις 54 ημέρες στη θέση. Η έρευνα που έφερε στη δημοσιότητα τις φρικτές λεπτομέρειες της δράσης του, ξεκίνησαν μετά την προβολή τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με σχετικές καταγγελίες.

Ο χάρτης των θυμάτων του Σάβιλ στην αγγλική επικράτεια.