Κορυφαία στελέχη του ιταλικού δικαστικού σώματος αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις που έκανε χθες βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός, μεγιστάνας του Τύπου και ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι Ιταλοί δικαστικοί «είμαστε αμερόληπτοι. . . υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους της πολιτικής να μην σχολιάζουν δικαστικές υποθέσεις», πολύ περισσότερο «με χλευαστικό τόνο», σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του εφετείου του Μιλάνου Τζοβάνι Κάντσιο και η Λίβια Πομοντόρο, πρόεδρος του δικαστηρίου της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι η διατροφή 200.000 ευρώ την ημέρα που επιδικάστηκε υπέρ της πρώην συζύγου του, Βερόνικα Λάριο «οφείλεται σε τρεις κομμουνίστριες και φεμινίστριες δικαστίνες».

«Επιθυμούμε να αποκρούσουμε κάθε υπόνοια σχετικά με τυχόν μεροληπτική στάση των δικαστικών που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη υπόθεση (. . .) όλοι γνωρίζουν τον επαγγελματισμό τους και την προσοχή με την οποία προσέγγισαν την υπόθεση», τόνιζαν οι Κάντσιο και Πομοντόρο.