Συγκλονίζει το μαρτύριο της 11χρονης «Λουσία» που γέννησε το παιδί του βιαστή της

Το κορίτσι εκλιπαρούσε τους γιατρούς «να της πάρουν αυτό που της έσπειρε ο γέρος μέσα της»


ΚΟΣΜΟΣ
12:12
28/03/2019
Συγκλονίζει το μαρτύριο της 11χρονης «Λουσία» που γέννησε το παιδί του βιαστή της
39
loading

Στο συντηρητικό Σαν Μιγέλ του Τουκουμάν, στη βόρεια Αργεντινή, Εσταυρωμένοι, στάμπες με την Παρθένο, φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου, και επιγραφές «Σώστε και τις δύο ζωές» κατά των αμβλώσεων, διακοσμούν τα πάντα από τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα καταστήματα, έως και τα ταξί.

Όμως η τοπική κοινωνία συγκλονίσθηκε, όταν στις 29 Ιανουαρίου ένα 11χρονο κορίτσι εισήλθε στο νοσοκομείο σε προχωρημένη εγκυμοσύνη 21 εβδομάδων, φέροντας στα σπλάχνα της τον καρπό του βιασμού της από τον 65χρονο παππού της, από την πλευρά του θετού της πατέρα.

Η «Λουσία», όπως συμβατικά την αποκαλούν τα μέσα ενημέρωσης προστατεύοντας την αληθινή της ταυτότητα, εκλιπαρούσε τους γιατρούς «να της πάρουν αυτό που της έσπειρε ο γέρος μέσα της». Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, που επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση βιασμού, η επέμβαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί, όμως οι γιατροί στην υπερσυντηρητική αυτή πολιτεία έπρεπε βάσει των τοπικών κανόνων να περιμένουν την έγκριση της δικαιοσύνης.

Η άδεια όμως ήλθε πολύ αργά: οι γιατροί έκριναν πως το κορίτσι διέτρεχε κίνδυνο και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή και να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό. Το μωρό, που το βάπτισαν Φαουστίνα, καρπός του βιασμού της μητέρας της, ύψους μόλις 21 εκατ. και βάρους 660 γραμμαρίων, επεβίωσε μόνο 10 ημέρες, όπως μεταδίδει η El Pais και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η καισαρική πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ έξω από την κλινική Εβα Περόν του Έστε εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν. Ο αρχιεπίσκοπος του Τουκουμάν, Κάρλος Σάντσες, είχε προ ολίγων ωρών καλέσει τους πιστούς να προστατεύσουν τη ζωή του κοριτσιού (το οποίο μάλιστα αποκάλυψε παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία) και του «μωρού που μέλλει να γεννηθεί». Όταν δε το μωρό κατέληξε, οι γιατροί που εκτέλεσαν την επέμβαση μηνύθηκαν για ανθρωποκτονία.

Το κοινωνικό πρόβλημα της ποινικοποίησης των αμβλώσεων

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε μία πορεία χιλιάδων ανθρώπων, με επικεφαλής δικηγόρους, που κρατούσαν επιγραφές με το σύνθημα «Δικαιοσύνη για τη Φαουστίνα» και γαλάζια μαντήλια, σύμβολο των πολέμιων των αμβλώσεων. Εικόνες με θρησκευτικά θέματα και συνθήματα βρέθηκαν δίπλα σε πλακάτ με άλλα συνθήματα κατά του νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και την χορήγηση του misoprostol, του χαπιού για την φαρμακευτική άμβλωση.

Από το 1921 η άμβλωση διώκεται ποινικά στην Αργεντινή, εξόν από τις περιπτώσεις του βιασμού, ή όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας. Το 2012 το Ανώτατο Δικαστήριο αποποινικοποίησε την άμβλωση για κάθε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Όμως αυτό το δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται στο Τουκουμάν, το οποίο ακολουθεί το δικό του πρωτόκολλο, ενώ είναι και η μόνη περιοχή που δεν εντάχθηκε στον νόμο του 2002 για τη «Σεξουαλική Υγεία και την Υπεύθυνη Αναπαραγωγή», που προβλέπει τη δωρεάν χορήγηση αντισυλληπτικών από τα δημόσια νοσοκομεία.

Στο Τουκουμάν μόνο δύο δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν μη ποινικά κολάσιμες αμβλώσεις και σε αυτά εργάζονται αποκλειστικά αντιρρησίες συνείδησης. Στην περίπτωση της Λουσίας, οι αντιρρησίες συνείδησης γιατροί φοβούμενοι τις ποινικές επιπτώσεις, αρνήθηκαν να κάνουν την επέμβαση και οι αρχές τότε κάλεσαν το ζεύγος των Χοσέ Χιχένα και Σεσίλια Ουσέτ για να την πραγματοποιήσουν. Αυτοί δέχθηκαν «για να θέσουν τέλος στο μαρτύριο» της μικρής, που όταν έφθασαν στο νοσοκομείο την αντίκρισαν να κρατά το χέρι τη μητέρας της και να παίζει με τις κούκλες της.

Οι απειλές στους γιατρούς

Λίγο πριν το χειρουργείο, ο γυναικολόγος δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα, που τον προειδοποιούσε πως «θα πληρώσεις ακριβά αυτό που πρόκειται να κάνεις». Μετά την επέμβαση, οι δύο γιατροί δέχθηκαν και άλλες απειλές και προσβολές και χρειάσθηκε να αλλάξουν σχολείο στα παιδιά τους, έπειτα από την άρνηση της διεύθυνσης του κανονικού τους σχολείου να εγγράψει το ένα παιδί τους. Οι δύο γυναικολόγοι, θεωρούν πως η δίωξή τους δεν είναι βάσιμη, καθώς έπραξαν όλα όσα η ιατρική δεοντολογία και το πρωτόκολλο προβλέπει, αλλά και ότι στόχος της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης είναι η κατατρομοκράτηση της ιατρικής κοινότητας, ώστε «κανείς άλλος να μην τολμήσει πλέον να το κάνει».

Στους δρόμους του Τουκουμάν είναι εμφανείς οι επιγραφές υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, όπως και στις αφίσες που είναι κολλημένες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Τουκουμάν. Όμως οι τοπικοί πολιτικοί σκέπτονται διαφορετικά: τον περασμένο Αύγουστο 39 από τους 43 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της εξαίρεσης της περιοχής τους από την εθνική νομοθεσία για τις αμβλώσεις.

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας το κτήριο της τοπικής Βουλής είχε καταληφθεί από πολέμιους των αμβλώσεων, που κρατούσαν φωτογραφίες με θέμα τη ζωή στον αμνιακό σάκκο και αντίτυπα εμβρύων σε φυσικό μέγεθος. Ούτε και προβλέπονται αλλαγές ενόψει των εκλογών του 2019: οι υποψήφιοι για τη θέση του Κυβερνήτη, τόσο ο Περονιστής, όσο και του Cambiemos (ας αλλάξουμε) αντιτίθενται στην αλλαγή του νόμου.

Όπως καταγγέλλουν οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, η πλειονότητα των γυναικών του Τουκουμάν αγνοούν τα δικαιώματά τους στη σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή. Πολλές αναζητούν λύση εκτός του συστήματος δημόσιας υγείας και ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους σε παράνομες αμβλώσεις και καταφεύγουν στα νοσοκομεία μόνον σε περιπτώσεις επιπλοκών. Και τότε κινδυνεύουν να τους καταδώσουν οι γιατροί και να φυλακισθούν, όπως συνέβη με μία 27χρονη γυναίκα που καταδικάσθηκε σε οκταετή κάθειρξη ύστερα από άμβλωση. Η γυναίκα εξέτισε δυο χρόνια από την ποινή της και απελευθερώθηκε έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πολυπληθείς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στήριξής της.

Αλλά και σε εθνικό επίπεδο η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Τον περασμένο Αύγουστο η Γερουσία απέρριψε το σχέδιο για τη νομιμοποίηση της εκούσιας διακοπής κύησης, όμως αυτή η απόφαση δεν πτόησε το διογκούμενο φεμινιστικό κίνημα της χώρας. Οι πιέσεις που ασκούν οι εκπρόσωποί του και οι πλατιές διαδηλώσεις με τα πράσινα μαντήλια δεμένα στους καρπούς, τις τσάντες, τις επιγραφές, εξακολουθούν αμείωτες. Φωνές δυνατές και δυναμικές, που όμως δε φθάνουν στο μακρινό Τουκουμάν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

39
σχόλια
 1. avatar Aimilios

  ο αγωνας για προστασια ολων των ζωων δικαιωθηκε. Το συνδικαλιστικο κινημα της αργεντινης σταθηκε στο υψος εναντια στην φονισσα μανα και προστατευσε το παιδι απο αυτην και τους δολοφονους γιατρους.
  Ο αγωνας συνεχιζεται

 2. avatar ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ DEMIAN? ΠΑΣ ΚΑΛΑ?

  ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΒΙΑΣΟΥΝ? ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ? ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΚΤΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ.

  1. avatar Demian 74

   Εντάξει.. ασυναρτησίες... Εχεις ξεφύγει από το θέμα...

   1. avatar DEMIAN, ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?

    ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΚΑΛΟ Σ.Κ.

 3. avatar Demian 74

  Ειδαμε κι αυτους που δεν κανουν εκτρωση και πουλανε ή βιαζουν τα παιδια τους κ.α. Το να είσαι ακατάλληλος γονιός που θα φέρει στη ζωή ενα πλάσμα που θα υποφερει δεν είναι αμαρτια; ολοι αυτοι οι ηλίθιοι που δεν αφήνουν την 11χρονη να ρίξει το παιδί του βιαστή της και θέλουν έτσι να καταστρέψουν δύο ζωές δεν είναι εγκληματιες; Οσο για τους ανεγκεφαλους που γκαστρωνονται καθε τρεις και λιγο γιατί δεν γνωρίζουν τι θα πει προφύλαξη τιμωρούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

  1. avatar Γίνε η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή ή δεν μπορούν να μιλήσουν.

   Θα ήθελα να πω κάτι γι αυτό που γράφεις.
   Το ότι υπάρχουν ακατάλληλοι γονείς αυτό δεν σημαίνει ότι η έκτρωση είναι καλό πράγμα+μπορεί να γίνεται ελεύθερα.Επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν κακοί γονείς που πουλάνε ή βιάζουν τα παιδιά τους ούτε αυτό δικαιολογεί την έκτρωση.Όλα αυτά που λες είναι αμαρτίες ενώπιων του Θεού της Αγίας Γραφής αλλά ακόμα+όλα τα πολιτισμένα κράτη έχουν νόμους που επιβάλουν ποινές σε όποιους τα κάνουν αυτά.
   Επίσης γι αυτό κάποια κράτη επιτρέπουν την έκτρωση σε περίπτωση βιασμού.Εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό αλλά δεν μπορώ+να το αλλάξω.Όμως πιστεύω ότι το ίδιο το παιδί που είναι αποτέλεσμα βιασμού δεν φταίει σε τίποτα να δολοφονηθεί πριν ακόμα γεννηθεί.Ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις το παιδί,θα έλεγα,θα ήταν πιο καλό να το αφήσουν να γεννηθεί+αν η μητέρα δεν το θέλει ή δεν μπορεί να το μεγαλώσει τότε το κράτος να το πάρει+να το δώσει για υιοθεσία ή σε κάποιο ίδρυμα.Είναι πολύ καλύτερο και δικαιότερο αυτό για το αγέννητο παιδί από το να δολοφονηθεί.
   Όπως έγραψα και αλλού η συντριπτική πλειοψηφία των εκτρώσεων που γίνεται στην Ελλάδα +παγκόσμια αφορά εγκυμοσύνες από επιπόλαια+αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή +επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
   Όμως και η πορνεία +η μοιχεία όπως +η έκτρωση που είναι δολοφονία ενός αγέννητου παιδιού είναι σοβαρές αμαρτίες έναντι στον Δημιουργό της ζωής και όσοι πεθάνουν σκληροί και αμετανόητοι για τις αμαρτίες τους μια μέρα θα σταθούν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια+την δικαιοσύνη του Δημιουργού τους.

 4. avatar Πριν κατακρίνουμε τους γιατρούς

  που προχώρησαν στην άμβλωση, μήπως θα έπρεπε να κατακρίνουμε αυτό το ανθρωπόμορφο 65χρονο γουρούνι που αναζήτησε τρόπο για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του το άγουρο κορμάκι μιας 11χρονης;

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στην Παλιά Διαθήκη ο Θεός είχε διατάξει οι άνθρωποι που διαπράττουν βιασμό να θανατώνονται αμέσως και χωρίς έλεος. Στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς Χριστός είπε να μσκροθυμούμε αλλά σε καμία περίπτωση ο Θεός δεν θέλει τέτοιοι άνθρωποι να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η θανατική ποινή δεν είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού όταν πρόκειται για κάποια ειδεχθή και επιβεβαιωμένα και προμελετημένα εγκλήματα κατά της ζωής και αξιοπρέπειας ενός ανθρώπου.

   1. avatar alexandergreek

    μονο που οι δικαστες κανουν λαθη, τι θα κανεις σε αυτη την περιπτωση, θα αναστησεις τον αδικα θανατωθεντα; Δε σε κοβω για Ορθοδοξο φιλε μου, εμεις τους μη Ορθοδοξους τους λεμε αιρετικους.

    Και ερχεσαι εδω να κανεις την προπαγανδα σου

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (1/4)Θα ήθελα να απαντήσω στα θέματα που θέτεις.
     Πρώτα όμως θα ήθελα να κάνω ξεκάθαρο ότι ο Θεός της Αγίας Γραφής (στον οποίο πιστεύω και ακολουθώ) αγαπά πολύ την δικαιοσύνη και μας προτρέπει να την ακολουθούμε με όλη μας την δύναμη. Πιο συγκεκριμένα ο Ιησούς είπε [24 Μη κρίνετε επιφανειακά, αλλά τη δίκαιη κρίση να κρίνετε.] Ιωάννη 7:24 και αλλού λέει [ 20 Επειδή, σας λέω ότι, αν η δικαιοσύνη σας δεν περισσεύει περισσότερο από τη δικαιοσύνη των γραμματέων και των Φαρισαίων, δεν θα μπείτε μέσα στη βασιλεία των ουρανών.] Ματθαίος 5:20. Που σημαίνει ότι ο Θεός την δικαιοσύνη. Και αυτός ο Θεός στην Παλιά Διαθήκη είχε διατάξει ότι η ποινή σε κάποιες αμαρτίες θα ήταν ο θάνατος του ενόχου. Τέτοιες αμαρτίες ήταν για παράδειγμα ο φόνος και ο βιασμός. Δηλαδή ο Θεός έκρινε ότι η δίκαια τιμωρία κάποιου που ήταν δολοφόνος ή βιαστής θα ήταν να χάσει την ζωή του.
     Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε την μακροθυμία και να μας προτρέπει να μην ζητούμε την εκδίκηση αλλά να αφήσουμε την τιμωρία στον Θεό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν κάποιος σκότωσε ή βίασε εν γνώση του ότι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά πρέπει να τιμωρηθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Αν όμως μια κοινωνία κρίνει και ψηφίσει νόμους που θα τιμωρούν αυτά τα εγκλήματα με θανατική ποινή τότε αυτό δεν είναι ενάντια στην δικαιοσύνη του Θεού αφού αυτό είχε προστάξει και ο ίδιος ο Θεός στην παλιά οικονομία δηλαδή στην Παλιά Διαθήκη.

    2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (2/4)Εννοείται ότι για να εκτελεστεί μια θανατική ποινή,τόσο στην Παλιά Διαθήκη όσο και σε κάποιες χώρες που προβλέπουν αυτήν την ποινή,πρέπει να υπάρχει επιβεβαιωμένη ενοχή του κατηγορουμένου και όχι η καταδίκη να γίνεται με αμφιβολίες.
     Τώρα όσον αφορά αν είμαι ¨ορθόδοξος¨ εξαρτάται τι εννοείς με την λέξη ¨ορθόδοξος¨; Αν εννοείς αυτόν που δοξάζει ορθά τον Θεό ναι είμαι ένας τέτοιος ορθόδοξος αφού πιστεύω ότι δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή και θέλω με όλη την δύναμη της καρδιάς μου να κάνω το θέλημά του Θεού και να τον δικάζω με λόγο και έργο. Αν όμως εννοείς αν ακολουθώ τους παπάδες της λεγόμενης ορθόδοξης εκκλησίας τότε θέλω να σου πω ότι δεν συμφωνώ σε πολλά από αυτά που κάνουν και διδάσκουν στους ανθρώπους. Ίσως για σένα ¨αιρετικός¨ είναι όποιος δεν συμφωνεί με τα συμφέροντα και τις πράξεις των παπάδων.Για μένα όμως ¨αιρετικός¨ είναι όποιος δεν συμφωνεί και δεν κάνει τα όσα δίδαξε και έκανε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και με ότι είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή.
     Μερικά παραδείγματα: α) δεν διαβάζω πουθενά πως όσοι κηρύττουν το ευαγγέλιο να ζητούν χρήματα για να βαφτίσουν, να παντρέψουν ή να κάνουν μια προσευχή. Αντίθετα διαβάζω πως όσοι κάνουν κάτι για να παίρνουν χρήματα είναι ψευδό διδάσκαλοι και ψευδοχριστιανοί.

    3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (3/4)Μερικά παραδείγματα: α) δεν διαβάζω πουθενά στην Αγία Γραφή πως όσοι κηρύττουν το ευαγγέλιο να ζητούν χρήματα για να βαφτίσουν, να παντρέψουν ή να κάνουν μια προσευχή. Αντίθετα διαβάζω πως όσοι κάνουν κάτι για να παίρνουν χρήματα είναι ψευδό διδάσκαλοι και ψευδοχριστιανοί.
     Β) Ο Ιησούς Χριστός δεν έκανε κανέναν με το ζόρι χριστιανό. Ο Ιησούς Χριστός είπε [15 Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση. 16 Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.] Μάρκος Ευαγγέλιο 16:15-16. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο όποιος πιστέψει στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο και σαν αποτέλεσμα αυτής της πίστης του έρχεται να βαφτιστεί στο νερό τότε γίνεται χριστιανός. Αλλιώς το βάφτισμα που γίνεται με το ζόρι ή σε κάποιον που δεν έχει πιστέψει στον Ιησού Χριστό, στο Ευαγγέλιο και στην ανάσταση είναι άκυρο ενώπιων του Θεού της Αγίας Γραφής και οι άνθρωποι που τους έχουν νηπιοβαφτίσει είναι στην πραγματικότητα αβάπτιστοι σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού Χριστού γ) Ο Ιησούς Χριστός είπε στους αποστόλους να περιμένουν να λάβουν το Άγιο Πνεύμα και μετά να γίνουν μάρτυρες του, δηλαδή να μαρτυρούν σε όλους για τον σωτήρα τους τον Ιησού Χριστό (δες Πράξεις Αποστόλων 1:8). Οι παπάδες της λεγόμενης ορθόδοξης εκκλησίας δεν το πιστεύουν αυτό και δεν λένε σε κανέναν άνθρωπο ότι πρέπει να ζητήσει και να λάβει το Άγιο Πνεύμα που υποσχέθηκε ο Ιησούς Χριστός σε όλους τους αληθινούς μαθητές Του.

    4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (4/4) Οι παπάδες ποτέ δεν θα σου πουν ποτέ ότι πρέπει να λάβεις το Άγιο Πνεύμα αλλιώς είσαι πνευματικά νεκρός και πως όσοι οι άνθρωποι πεθαίνουν+δεν έχουν λάβει την δωρεά του Αγίου Πνεύματος είναι ακόμα στην αμαρτία και θα πάνε σε αιώνια κόλαση. Φαντάζομαι και εσύ δεν ξέρεις αν και πότε έχεις λάβει το Άγιο Πνεύμα και αυτό γίνεται γιατί οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού και της θρησκείας όπως είναι και οι παπάδες σε θέλουν για οπαδό τους και δεν θέλουν να γνωρίσεις την αλήθεια της Αγίας Γραφής για να σωθείς γιατί τότε θα καταλάβεις ότι δεν έχεις ανάγκη τους παπάδες για την σωτηρία της ψυχής σου και άρα θα σε χάσουν από πελάτη τους.
     Τέλος να πω ότι το Newsbeast εμάς δίνει ένα ελεύθερο βήμα όποιο καθένας μπορεί να πει τις απόσχεις του και τους προβληματισμούς του. Αυτό το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης χρησιμοποιώ και εγώ για να λέω την γνώμη μου αλλά και το τι δίδαξε αληθινά ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή. Αν εσύ νομίζεις ότι δεν τα λέω σωστά και δεν τα λέω όπως τα δίδαξε ο Ιησούς Χριστός θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις εσύ με εδάφια μέσα από την Αγία Γραφή τι δίδαξε ο Ιησούς Χριστός για διάφορα θέματα και τι πιστεύεις και κάνεις εσύ στην ζωή σου.
     Αυτά δεν τα γράφω για να αντιπαραθέτω μαζί σου αλλά πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι σαν λογικά όντα (που είμαστε πλασμένοι κατ΄ εικόνα και ομοίωση Θεού) πρέπει να μας ενδιαφέρει η αλήθεια του Θεού και όταν την βρούμε να την ακολουθήσουμε αλλά και να μην ντρεπόμαστε να την πούμε και σε άλλους.

    5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Μονόδρομος. ( Άλλοι αγγίζονται από την αλήθεια και άλλοι προτιμούνε να πηγαίνουν με τους πολλούς ακόμα και αν ο δρόμος οδηγεί στην καταστροφή. Κάποιος είπε ότι μόνο τα ζωντανά ψάρια έχουν την δύναμη να πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα , και μόνο αυτοί που έχουν τον Ιησού Χριστό στην καρδιά τους μπορούν να λένε όχι στην αμαρτία )
     http://tinyurl.com/y88zckvu

 5. avatar Demian 74

  Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα να αποφασίζω για οποιαδήποτε θέμα αφορά την υγεία μου και κανεις δεν μπορεί να μου επιβάλει τι να κάνω ή τι να μην κάνω με το σώμα μου. Ούτε γιατρός ούτε παπάς ούτε συγγενής. Ξεστραβωθείτε.

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Το σώμα σου ναι μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις πχ μπορείς να αυτοκτονήσεις, αν και είναι κακό αυτό δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα γιατί τις συνέπειες της πράξης σου τις έχεις εσύ ο ίδιος. Όμως είναι το ίδιο αν μια μητέρα αποφασίσει να κάνει έκτρωση; Μιλάμε για το σώμα της ή για το σώμα και την ζωή κάποιου άλλου; Σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο Θεός βλέπει τον άνθρωπο σαν προσωπικότητα που δεν έχει γεννηθεί ακόμα. Για τον Θεό η ζωή κάθε ανθρώπου είναι πολύτιμη και μοναδική. Ο Θεός έδωσε την ζωή και σήμερα θέλει να μας δώσει αιώνια ζωή. Ο διάβολος είναι ψεύτης και ανθρωποκτόνος. Ο διάβολος μισεί τον άνθρωπο και θέλει με κάθε τρόπο να τον καταστρέψει, με κάθε τρόπο να τον κάνει να αμαρτάνει, γιατί ο διάβολος στο μόνο πράγμα που βρίσκει ευχαρίστηση είναι να ξεγελάσει και να πάρει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί μαζί του στην αιώνια κόλαση. Άρα να γνωρίζεις εσύ και όποιος άλλος διαβάζει αυτό το σχόλιο το να αποφασίσεις να αφαιρέσεις την ζωή από ένα αγέννητο παιδί στην ουσία κάνεις το θέλημα του διαβόλου+όχι του Θεού, +βέβαια θα θερίσεις αυτό που έσπειρες.Εκτός+αν δεν πιστεύεις ότι ο Θεός της Αγίας Γραφής υπάρχει και ότι ο Ιησούς Χριστός έλεγε πάντα την αλήθεια+ότι αναστήθηκε πραγματικά από τους νεκρούς;Γιατί τότε ήδη έχεις κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου+ήδη έχεις πέσει στην παγίδα του εχθρού της ψυχής σου.Το συμφέρον σου δεν είναι να πιστεύεις σε ψέματα ανθρώπων ή του διαβόλου αλλά την αλήθεια του Θεού.Ο Ιησούς είπε [Εγώ είμαι η οδός,η αλήθεια+η ζωή] Ιωάννη 14:6!

  2. avatar ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ!

   Ή μάλλον έτσι σε βολεύει! Ποιό \"σώμα\" είναι \"δικό σου\"; Το σώμα του εμβρύου; Μια γυναίκα \"φιλοξενεί\" το παιδί της στο σώμα της, ΔΕΝ της ανήκει όμως! Το ΞΕΡΕΙΣ πολύ καλά κι εσύ και οι ομοιδεάτες σου, απλά εθελοτυφλείτε! ΝΑΙ στην άμβλωση σε περιπτώσεις βιασμού, σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας, έστω ακόμη και στις περιπτώσεις που το έμβρυο θα γεννηθεί με κάποια ασθένεια! Από εκεί και πέρα, ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία! Πείτε δημόσια ότι είστε αναίσθητες και δεν σας νοιάζει, όχι ότι είναι \"σώμα σας\"! Όσο για τους γιατρούς που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη να σώζουν ζωές και όχι να αφαιρούν, τα λόγια είναι λίγα! Τα αντισυλληπτικά μέτρα είναι τόσα πολλά στη σημερινή εποχή, που για να έχει κάποιος τέτοια...ξελιγωμάρα και να μην...προλαβαίνει να πάρει προφυλάξεις, μάλλον βλέπει σπανιότατα...τέτοια χαρά!

   1. avatar Demian 74

    Η περίπτωση της 11χρονης που συζητάμε εδώ πέρα τί περίπτωση είναι βρε ανεγκεφαλε; Που την υποχρεωνουν οι χριστιανοτζιχαντιστες σαν κι εσενα να κρατησει τον καρπο του βιασμου της;

    1. avatar ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

     Άσε τις... χωριάτικες κουτοπονηριές! Τζιχαντιστές είστε όλοι εσείς που σκοτώνετε αθώα έμβρυα! Που θα μου πεις ότι αναφέρεσαι μόνο στην περίπτωση του κοριτσιού που βιάστηκε! Η φράση \"κάνω το σώμα ό,τι θέλω\" είναι χαρακτηριστική των...φονιάδων εμβρύων και όχι των ανθρώπων που αναγκάζονται για σοβαρούς λόγους- έστω και κοινωνικούς- να κάνουν άμβλωση και έχουν τύψεις όσο ζουν, γιατί δεν είναι...μουλάρια!

   2. avatar alexandergreek

    Σκεφτεσαι ανακολουθα και υποκριτικα. Αν το εμβρυο εχει ψυχη, τοτε ΠΩΣ δινετε το δικαιωμα σε εκτρωση=φονο ακομα και σε περιπτωση βιασμου;

    βρειτε τα με τον εαυτο σας

    1. avatar ΕΣΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ?

     Μάλλον ΟΧΙ! Γι αυτό κρίνεις, χωρίς να παίρνεις θέση! ΔΕΝ μιλάω πουθενά για \"ψυχή\", αλλά για \"ζωή\"! Δεν χρησιμοποιώ χριστιανικά επιχειρήματα, αλλά τον κοινό νου, που λέει ότι το σώμα του εμβρύου είναι δικό ΤΟΥ! Προφανώς από κάποιους απουσιάζει ο κοινός νους! Φυσικά και είναι φόνος η άμβλωση και σε περίπτωση βιασμού, αφού δεν ευθύνεται το έμβρυο για τον πατέρα του. Όμως, επειδή είμαστε άνθρωποι και όχι θεοί, σκεφτόμαστε την ψυχική υγεία της μητέρας που θα κρατάει στην αγκαλιά της το παιδί κάποιου που σιχαίνεται και που το πιθανότερο είναι να σιχαίνεται και το ίδιο το μωρό της. Πράγμα που σημαίνει ότι το αθώο παιδάκι θα πληρώσει τα σπασμένα! Τώρα αν προσπαθείς να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι την εγκυμοσύνη λόγω βιασμού, με την εγκυμοσύνη λόγω αδιαφορίας, δικό σου πρόβλημα...

 6. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/4)Θα ήθελα να πω την γνώμη μου για το σοβαρό θέμα των εκτρώσεων. Πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν την Αγία Γραφή δεν ξέρουν πόσο σοβαρό πράγμα η έκτρωση. Ο Λόγος του Θεού , Η Αγία Γραφή μας λέει ότι ο Θεός βλέπει τον άνθρωπο ως προσωπικότητα ακόμα και στην κοιλιά της μητέρας του, οπότε η έκτρωση για τον Θεό της Αγίας Γραφής δεν είναι απλά μια ιατρική πράξη , που η γυναίκα έχει δικαίωμα να κάνει στο σώμα της, αλλά στην πραγματικότητα είναι η δολοφονία ενός ανθρώπου που δεν έχει γεννηθεί ακόμα.
  Έτσι οι άνθρωποι που δεν ξέρουν την σοβαρότητα της πράξης της έκτρωσης αλλά και ότι η έκτρωση θα επιφέρει επάνω τους αιώνια καταδίκη από τον Άγιο Θεό προβαίνουν πολύ εύκολα στην έκτρωση.
  Έτσι θα ήθελα να προτρέψω τον καθένα πριν σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο να κάνει έκτρωση να σκεφτεί την θέση του όταν σταθεί μπροστά στον αναστημένο Ιησού Χριστό κατά την ημέρα της κρίσεως και θα κριθεί με δικαιοσύνη και αλήθεια.
  Επίσης ένοχοι για την δολοφονία του εμβρύου δεν είναι μόνο η μητέρα αλλά και οι γιατροί και οι νοσοκόμοι που συμμετέχουν στην έκτρωση αλλά και ο πατέρας ή οι συγγενείς της μητέρας που ενθάρρυναν ή προέτρεψαν με λόγια ή με πράξεις την μητέρα που κυοφορούσε τον έμβρυο να το δολοφονήσει με την πράξη της έκτρωσης.

 7. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/4)Βεβαίως πριν φτάσει κάποιος στην αμαρτία της έκτρωσης έχει να κάνει και με κάποια άλλα πράγματα. Είναι πως αντιλαμβάνεσαι το νόημα της ζωής και γιατί υπάρχει ο κόσμος που βλέπουμε. Αν δηλαδή κάποιος πιστεύει ότι ο άνθρωπος έγινε τυχαία στην γη, ότι ζούμε κάποια χρόνια και μετά πεθαίνουμε και χανόμαστε για πάντα οπότε όσο είμαστε ζωντανοί ο σκοπός της ζωής είναι ¨να φάμε , να πιούμε και όσο πορνεύσουμε¨ όπως λένε μερικοί τότε η δολοφονία ενός αγέννητου παιδιού δεν είναι και τόσο σοβαρό πράγμα , αν έτσι βολεύει την μητέρα του.
  Όμως αν κάποιος ανώτερος από εμάς δημιούργησε τον κόσμο με κάποιο σκοπό, και Αυτός είναι ο Θεός που αποκαλύπτεται σε εμάς τους ανθρώπους μέσα από την Αγία Γραφή (Παλιά και Καινή Διαθήκη) τότε όλα τα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας έχουν κάποιο νόημα και σκοπό που υπάρχουν και η παραβίαση κάποιων κανόνων που έχει βάλει ο Δημιουργός Θεός τότε αυτό επιφέρει σοβαρές συνέπειες.
  Μια σοβαρή αμαρτία που κάνουν πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν την Αγία Γραφή και δεν πιστεύουν στην ανάσταση των νεκρών είναι ότι έχουν μια λαθεμένη ή και διαστρεβλωμένη άποψη για τον ρόλο της σεξουαλικής σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

 8. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/4)Σύμφωνα με την Αγία Γραφή η σεξουαλική ηδονή που αισθάνεται ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσής είναι το δώρο του Θεού προς τους παντρεμένους καθώς εκπληρώνουν την αποστολή που έδωσε στους πρωτόπλαστους [ αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίσατε την γην και κυριεύσατε αυτήν] Γένεση 1:28. Επομένως όποιος αισθάνεται την ηδονή αυτή δεν είναι γιατί το δικαιούται αλλά γιατί ο Θεός θέλησε να περιβάλει τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπων με αυτό το δώρο.
  Οπότε οποιαδήποτε κακή χρήση του δώρου της ηδονής και έξω από το πλαίσιο που το έθεσε ο Θεός κατά την δημιουργία είναι αμαρτία – αστοχία και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την σεξουαλική της ζωή με επιπολαιότητα και ελαφρότητα θα κριθούν ανάλογα.
  Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι δεν θεωρούν αμαρτία κάτι αν τους αρέσει και περνούν καλά, έτσι πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι το σεξ πριν ή εκτός γάμου είναι αμαρτία και η Αγία Γραφή το ονομάζει πορνεία (αν ο άνθρωπος είναι ήδη παντρεμένος και έχει σχέση με άλλο πρόσωπο τότε αυτό είναι και μοιχεία), η ομοφυλοφιλία, η παιδεραστία, η πορνογραφία, η εργασία ή ακόμα και η απλή επίσκεψη σε ¨οίκους ανοχής¨, το εμπόριο ¨λευκής σαρκός¨ =σωματέμποροι, η αφύσικες και ανώμαλες σεξουαλικές σχέσεις, η ακαθαρσία και ασέλγεια κτλ όλα αυτά είναι αμαρτίες και οι άνθρωποι που τα κάνουν βρίσκονται κάτω από την οργή και την κρίση του Θεού και κινδυνεύουν με αιώνια τιμωρία.

 9. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/4)Όμως ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην γη , έγινε άνθρωπος και στο τέλος πέθανε στην θέση του κάθε αμαρτωλού (ακόμα και για όσες έχουν κάνει έκτρωση ή ακόμα και για όσους έχουν πέσει στις χειρότερες σεξουαλικές αμαρτίες) ώστε να μην καταδικαστεί όποιος μετανοεί αληθινά για τις αμαρτίες του και πιστεύει στον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα και Κύριο του αλλά να συγχωρεθεί από τον Ιησού και να ζήσει μια νέα και άγια ζωή με την δύναμη που χορηγεί ο Θεός.
  Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι για την έκτρωση αλλά είναι μόνο στα αγγλικά
  [...]

 10. avatar Το θέμα είναι…

  ... ότι η αποποινικοποίηση των αμβλώσεων αφορά τους βιασμούς ή τις σοβαρές περιπτώσεις υγείας, αλλά το 90% των αμβλώσεων συμβαίνουν γιατί το ζευγάρι δεν θέλει να χρησιμοποιήσει προφυλακτικά.

 11. avatar ψιάγκας

  πιστεύω πως είναι μεγάλο το λάθος για της μη αμβλώσεις . πρώτων γιατί τα πολλά παιδιά φέρνουν τη φτώχεια και την δυστυχία σε μια χώρα , διότι ο μισθός που παίρνει μια οικογένεια δεν φτάνει να θρέψει αλλά και να σπουδάσει τα παιδιά της . αντί λοιπόν να γεννά παιδιά και να είναι δυστυχισμένα καλλίτερα να γίνεται άμβλωση αλλά μέσα σε ένα χρονικό όριο π.χ. μέχρι τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης . ο πληθυσμός σε κάθε χώρα θα πρέπει να υπολογίζετε βάσει του πλούτου που παράγει . βλέπουμε συχνά σε χώρες της Αφρικής , και της λατινικής Αμερικής , παιδάκια σκελετωμένα βρώμικα , γεμάτα από μύγες στο πρόσωπο και στα κορμάκια τους . Κίνα και η Ινδία έχουν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γης , και άλλες που λιμοκτονούν . αυτό λέγετε κατάντια του ανθρώπινου γένους ,και ιδικά αυτών των δυνατόν της γης , που λογικά θα πρέπει να ντρέπονται , γιατί αν θέλουν μπορούν να φέρουν την Ειρήνη στον πλανήτη . δεν μπορείς να λέγεσαι Άνθρωπος όταν κάνεις πολέμους , και να σκοτώνεις για να ζεις τον λαό σου όπως κάνει η Αμερική , που η τροφή των παιδιών της , είναι από το αίμα άλλων παιδιών .ΝΤΡΟΠΗ .

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/2)Δεν είναι ακριβώς έτσι που τα λες. Η θρησκεία των ανθρώπων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στον πολιτισμό ενός λαού. Αν ένας άνθρωπος δεν μελετάει την Αγία Γραφή που είναι Λόγος του Θεού για τον κάθε άνθρωπο, δεν πιστεύει στις εντολές του Θεού και δεν προσπαθεί με όλη την δύναμη της καρδιάς του να εφαρμόσει το θέλημα του Ιησού Χριστού στην ζωή του τότε αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός να κάνει την μεγαλύτερη αμαρτία στην ζωή του, η ζωή χάνει την αξία της και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τα δικαιώματα του ξευτελίζονται. Δυστυχώς οι χώρες που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα φτώχιας και παρανομίας είναι γιατί η θρησκεία τους τους κρατά εκεί και όχι τα πολλά παιδιά. Η ζωή είναι πολύτιμη στα μάτια Αυτού που την δημιούργησε και απόδειξη είναι η δική σου ζωή. Θα ήθελες οι γονείς σου να σκεφτότανε με τον τρόπο που προτείνεις και να σε πετούσαν στα σκουπίδια πριν ακόμα γεννηθείς ; Όπως εσύ χαίρεσαι τι ζωή έτσι είχαν το δικαίωμα να χαρούν την ζωή και εκατομμύρια άλλα παιδιά σε όλο τον κόσμο αλλά οι γονείς τους τους το στέρησαν.

  2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/2)Επίσης να πω ότι ο Θεός έχει δώσει αρκετή τροφή για να φάνε και να χορτάσουν όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην γη και ακόμα περισσότεροι. Όμως η κακία και η απληστία του ανθρώπου είναι αυτή που κάνει μερικοί άνθρωποι να πεθαίνουν της πείνας και άλλοι να πετάνε το φαγητό τους. Γι αυτό και ο Ιησούς Χριστός είπε [29 Και ο Ιησούς απάντησε σ\' αυτόν ότι: Πρώτη απ\' όλες τις εντολές είναι: «Άκου, ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας Κύριος. 30 Και θα αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με όλη την καρδιά σου, και με όλη την ψυχή σου, και με όλη τη διάνοιά σου, και με όλη τη δύναμή σου», αυτή είναι η πρώτη εντολή. 31 Και δεύτερη όμοια μ\' αυτή είναι: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου». Άλλη εντολή, μεγαλύτερη απ\' αυτές, δεν υπάρχει.] Μάρκος 12:29-31. Άρα μόνο όταν μάθουμε να αγαπούμε τον συνάνθρωπο μας όπως τον εαυτό μας θα λυθούν τα προβλήματα της πείνας και της φτώχιας και αυτό θα γίνει μόνο αν μάθουμε να αγαπούμε τον Θεό της Αγίας Γραφής, που μας δημιούργησε και ακόμα μας αγαπά , με όλο μας το είναι.

 12. avatar vpi

  Η καισαρική έγινε 29 Φεβρουαρίου και το μωρό έζησε 109 ημέρες... Λίγο δύσκολο, δεν νομίζετε εκεί στο newsbeast?
  Εκτός και αν μας σερβίρετε παγωμένες ξινισμένες ειδήσεις!

  1. avatar Χ.Σ.

   το διόρθωσαν σε 10 μέρες

  2. avatar fonias

   \"Το μωρό, που το βάπτισαν Φαουστίνα, καρπός του βιασμού της μητέρας της, ύψους μόλις 21 εκατ. και βάρους 660 γραμμαρίων, επεβίωσε μόνο 10 ημέρες, όπως μεταδίδει η El Pais και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.\"
   Μάλλον δεν διαβάσατε σωστά το κείμενο. Μήπως πρέπει να σχολιαζετε μόνο όταν φοράτε τα γυαλιά σας???

 13. avatar ποιός είπε

  πως τζιχαντιστές είναι μόνο μουσουλμάνοι;
  είναι και καθολικοί και ορθόδοξοι και μορμόνοι εβραίοι και όποιο άλλο δόγμα έχει οπαδούς.

  1. avatar ουτε και κομματικοί

   και κυρίως είναι αριστεροί.

 14. avatar ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

  δυσλειτουργία τού ανθρώπου.επειδή σε αυτή την ζωή έρχομαι μία και μοναδική φορά το σώμα είναι δικό μού και πράττω ανάλογα με τής επιθιμιες μου και δεν δέχομαι κανέναν νόμο κράτους η θρησκείας να αποφασίζει ΓΙΑ την ζωή και το μέλλον μου.

 15. avatar Παιδοσυνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ

  Να γινουμε και Αργεντινή. Viva la Revolution asta la victoria siempre comandante Che Guevara.

  1. avatar ρε ασχετο πλασμα

   ειναι hasta οχι asta la victoria!!! αλλα εσυ εισαι αστα βραστα , το δε σχολιο σου εκτος τοπου κ χρονου κ θεματος αλλα δεν πειραζει, το εκανες το κομαμτι σου κ σημερα, μπορεις να πεσεις για υπνο!

   1. avatar Aimilios

    να απολογηθει αμεσως οποιος δεν εχει μαθει απ εξω τον απλυτο δεκαλογο!!!
    Βλασφημε!!! ακου \"αστα\"... τοσα χρονια κανεις μπαφους, ενα πραγμα σωστο αριστερο δεν εμαθες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει