Στις φλόγες τυλίχτηκε το Σάββατο υποκατάστημα της τράπεζας Banque Tarneaud στο Παρίσι, στη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων». Η τράπεζα,  στη λεωφόρο Franklin-Roosevelt, κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στεγάζεται σε πολυώροφο κτίριο, από το οποίο χρειάστηκε να απομακρυνθούν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, 17 άνθρωποι.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο κτίριο και να γεμίσει το σημείο πυκνό καπνό. Τότε βγήκε στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, πάνω από την τράπεζα, μία γυναίκα, κρατώντας το μωρό της. Μια εικόνα που σε πολλούς θύμισε την τραγωδία της Marfin στην Αθήνα τον Μάιο του 2010.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η γυναίκα βρισκόταν στο διαμέρισμά της με τα τέσσερα παιδιά της, το μικρότερο ήταν το μωρό, μόλις εννέα μηνών, όταν ξέσπασε η φωτιά. Απομακρύνθηκε από το φλεγόμενο κτίριο από τις σκάλες, μαζί με τα παιδιά.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι- εκ των οποίων και δύο αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ χαρακτήρισε τους ανθρώπους που έβαλαν τη φωτιά «δολοφόνους».

 

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ προανήγγειλε μαζικές συλλήψεις εάν μέλη του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» αψηφούν πιθανή απαγόρευση διαδηλώσεων από τις αρχές.