Φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλάκατοι, αποβατικά, ναρκαλιευτικά, περιπολικά, διασωστικά και υποβρύχια του Τουρκικού Στόλου θα βγουν σήμερα από τον ναύσταθμο του Τσανάκαλε, γιορτάζοντας τη νίκη της Τουρκίας το 1915 κατά των συμμάχων της Αντάντ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στη γειτονική χώρα μέσω της Καλλίπολης.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει, το τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού, περί τα 19 πλοία όλων των τύπων θα παρελάσουν από τη θάλασσα του Μαρμαρά στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμά του σύμφωνα με το trt.tr αναφέρει πως ο τουρκικός λαός δεν θα κάνει καμία υποχώρηση από την ανεξαρτησία, το μέλλον και την ελευθερία του.

«Ως απόγονοι των μαρτύρων του Τσανάκαλε δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση από την ανεξαρτησία, το μέλλον και την ελευθερία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο μήνυμα του για την 104η επέτειο της τουρκικής νίκης.

«Αντιτασσόμαστε με αποφασιστικότητα στα παιχνίδια που θέλουν να παίξουν στην πλάτη της πατρίδας μας και τα ύπουλα σχέδια κατά του Έθνους μας, εργαζόμαστε ώμο με ώμο χωρίς κανένα φόβο με όλους τους πολίτες μας, γυναίκες και άνδρες, νέους και ηλικιωμένους, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα πιο λαμπρό αύριο», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο μήνυμα που εξέδωσε αναφέρεται στο πνεύμα του Τσανάκαλε και σημειώνει ότι αποτελεί υποχρέωση όλων να κατανοήσουμε και να περάσουμε στις επόμενες γενιές αυτό το πνεύμα.

«Μην ανησυχείτε. Το αίμα σας δεν έμεινε και δεν θα μείνει κάτω στο έδαφος. Πληρώσανε και θα πληρώσουν για τα δάκρυα των αγαπημένων σας», υπογράμμισε επί του θέματος.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν αγώνα εναντίον κάθε απειλής και κινδύνου και κυρίως εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως οι FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG και ΝΤΑΕΣ που στοχοποιούν την ακεραιότητα των πάτριων εδαφών και την ασφάλεια του Έθνους μας», σημείωσε καταληκτικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.