Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, κατηγόρησε τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για απόπειρα πραξικοπήματος κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η προσπάθεια του κ. Τσερβένκοφσκι να προκαλέσει, σήμερα, αναταραχή στη χώρα απέτυχε παταγωδώς και εμποδίστηκε από τους ίδιους τους πολίτες της χώρας που βγήκαν στους δρόμους για να αποδοκιμάσουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

«Πολιτικοί από την εποχή του Καντάφι δεν έχουν καμία τύχη και έφθασε η ώρα να περάσουν στην Ιστορία», είπε ακόμη ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναφερόμενος στον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα εντός και εκτός της Βουλής, ο κ. Γκρούεφσκι συνεχάρη την αστυνομία και την ασφάλεια της Βουλής που διατήρησαν την τάξη και απέτρεψαν το ενδεχόμενο να λάβουν αυτά ευρύτερες διαστάσεις.

Ακόμη, ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε τη λύπη του για το ατυχές, όπως το χαρακτήρισε, γεγονός απομάκρυνσης των δημοσιογράφων από τα δημοσιογραφικά θεωρεία της Βουλής, κατά την σημερινή συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού της χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.