Ποιες χώρες και αεροπορικές εταιρείες έχουν ακινητοποιήσει τα Boeing 737 Max 8 και ποιες συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν

Αξιόπλοα τα αεροσκάφη αυτά σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ


ΚΟΣΜΟΣ
22:35
11/03/2019
Ποιες χώρες και αεροπορικές εταιρείες έχουν ακινητοποιήσει τα Boeing 737 Max 8 και ποιες συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν
1
loading

Η συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines στην Αιθιοπία, τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία, οδήγησε πολλές χώρες και εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος αυτό το μοντέλο αεροπλάνου μεσαίων αποστάσεων.

Οι χώρες που απαγορεύουν στις εταιρείες τους να πετούν τα Boeing 737 Max 8 είναι η Κίνα, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα και η Μογγολία.

Κίνα

Η Κινεζική Υπηρεσία Αεροπορίας ζήτησε από τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 μέχρι να υπάρξει επιβεβαίωση από τις αμερικανικές αρχές και την Boeing ότι έχουν ληφθεί μέτρα που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των πτήσεων.

Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που διαθέτουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους είναι οι Air China, Hainan Airlines και Shanghai Airlines.

Ινδονησία

Οι ινδονησιακές Αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά τις πτήσεις των αεροσκαφών αυτών που ανήκουν στις εταιρείες Lion Air και Garuda.

Νότια Κορέα

Το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την καθήλωση των αεροσκαφών της Easter μέχρι την πραγματοποίηση των αναγκαίων ελέγχων.

Μογγολία

Οι Αρχές της Μογγολίας απαγόρευσαν την πτήση του 737 MAX 8 της Mongolian Airlines

Οι εταιρείες που ακινητοποιούν τα αεροσκάφη τους είναι οι: Ethiopian Airlines (Αιθιοπία) , Comair (Νότια Αφρική) και Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν).

Οι περισσότερες εταιρείες, πάντως, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Boeing 737 MAX 8. Αυτές είναι: Norwegian (Νορβηγία), Air Italy (Ιταλία), Icelandair (Ισλανδία), Southwest (ΗΠΑ), American Airlines (ΗΠΑ), S7 Airlines (Ρωσία), Turkish Airlines (Τουρκία), Air Canada (Καναδάς), Westjet (Καναδάς), Aeromexico (Μεξικό), Aerolinas Argentinas (Αργεντινή), GOL Airlines (Βραζιλία), SilkAir (Σιγκαπούρη), Spicejet (Ινδία), Jet Airways (Ινδία), flydubai (Ντουμπάι), LOT (Πολωνία), TUIfly.

FAA: Τα Boeing 737 Max είναι αξιόπλοα

Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διαβεβαιώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ότι τα BOEING 737 MAX 8 είναι αξιόπλοα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Aξιόπλοα;

    Που να μην ήταν δηλαδή...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει