Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως έπληξε πολλούς στόχους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ενός πυραύλου προς το Ισραήλ χθες βράδυ, μία ημέρα μετά τις νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά μήκος του μεθοριακού τείχους ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Σε ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει πως μαχητικά του αεροσκάφη έπληξαν «πολλούς στρατιωτικούς στόχους σε βάση της Χαμάς στα νότια της Λωρίδος της Γάζας και υπόγειες εγκαταστάσεις στα βόρεια» της ίδιας περιοχής.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τη ρίψη ενός πυραύλου από τη Γάζα νωρίτερα την Παρασκευή και στην κατ’ εξακολούθηση βία που προέρχεται από τη Λωρίδα, ιδίως μέσω μπαλονιών με εκρηκτικούς μηχανισμούς που αφήνονται από την περιοχή και των επανειλημμένων προσπαθειών να πληγούν οι υποδομές ασφαλείας κατά τις προηγούμενες ημέρες», σημείωνεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας από τη Γάζα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χθες, ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και άλλοι 45 τραυματίσθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα μεταξύ των Παλαιστινιακών εδαφών και του Ισραήλ. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ασφαλείας, περίπου 8.400 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία της μεθορίου, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις εκτραχύνθηκαν και κατέληξαν σε επεισόδια με τις ισραηλινές δυνάμεις.