Τα περισσότερα κοριτσάκια θέλουν κάποια στιγμή να αποκτήσουν τη δική τους Barbie και μερικά από αυτά όταν μεγαλώνουν θέλουν να… της μοιάσουν κιόλας. Μερικές γυναίκες μάλιστα φτάνουν στα άκρα, κάνοντας πολλές αισθητικές επεμβάσεις μέχρι να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα (δείτε σχετικά άρθρα).

Όμως δεν είναι μόνο οι γυναίκες που έχουν ως πρότυπό τους μια… κούκλα!

Ο 32χρονος Justin Jedlica από τις ΗΠΑ έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 100.000 δολάρια, υποβάλλοντας τον εαυτό του σε 90-100 αισθητικές επεμβάσεις για να… γίνει ο «ζωντανός Ken».

«Πάντοτε ήμουνα υπέρ της πλαστικής χειρουργικής. Πιστεύω ότι είναι μέρος της δημιουργικότητάς μου» είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που παρέθεσε στην τηλεοπτική εκπομπή The Doctors.

Ο νεαρός άντρας έχει κάνει πέντε ρινοπλαστικές, έχει «πειράξει» το σχήμα του κρανίου του, έχει κάνει αυξητικές επεμβάσεις στα μάγουλα, τα χείλη, τους γλουτούς και το πηγούνι του.

Ξεκίνησε σε ηλικία 18 ετών με την πρώτη του επέμβαση να είναι μία στη μύτη. «Ένιωσα μεγάλη ευφορία» είπε ο ίδιος για το αποτέλεσμα του πρώτου του χειρουργείου.

Ο ίδιος πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο συμπεριφέρεται στον εαυτό του σαν να ήταν ένα «άγαλμα», «μια δική μου καλλιτεχνική δημιουργία».

Όσο για το αν φοβάται το ρίσκο των αλλεπάλληλων χειρουργικών επεμβάσεων απάντησε: «Είμαι έτοιμος να δεχτώ το ρίσκο ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Στη ζωή αυτά που αξίζουν έρχονται όταν κανείς παίρνει ρίσκο. Είναι σαν να έλεγε κανείς στον Πικάσο να σταματήσει να ζωγραφίζει».