Συντετριμμένοι οι κάτοικοι του Newtown στο Κονέκτικατ αποχαιρετούν σήμερα το απόγευμα τον 6χρονο Noah Pozner και το συνομίληκό του Jack Pinto, δύο από τα 26 θύματα του μακελάρη Adam Anza, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κόσμος περιγράφει τον 6χρονο Noah ως ένα παιδί ιδιαίτερα δραστήριο και ώριμο για την ηλικία του. Η εκκλησία ενθάρρυνε τη μητέρα του Noah να στρέψει την προσοχή της στα άλλα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον πόνο της.

Ο 6χρονος Jack αγαπούσε τα σπορ και μάλιστα χθες η ομάδα New York Giants αφιέρωσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στον μικρό Jack, το όνομα του οποίου ήταν τυπωμένο πάνω στις μπλούζες των ποδοσφαιριστών.

«Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας.

Και ενώ οι κάτοικοι αποχαιρετούν τα πρώτα θύματα, τα σχολεία στο Κονέκτικατ προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους. Σε κάποια ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας, σε άλλα η μέρα θα ξεκινήσει με ενός λεπτού σιγή. Στο Twitter οι νέοι προτρέπουν τους μαθητές σε όλα τα σχολεία να φορέσουν ρούχα πράσινα και άσπρα, τα χρώματα του σχολείου Sandy Hook.

Και ενώ τα υπόλοιπα σχολεία ανοίγουν το Sandy Hook θα παραμείνει σήμερα κλειστό μιας και οι καθηγητές χρειάζονται χρόνο για να προετοιμάσουν την επιστροφή των μαθητών που επέζησαν από την οργή του 20χρονου μακελάρη.