Η γερμανική βουλή επέτρεψε σε γιατρούς τη διαφήμιση υπηρεσιών άμβλωσης

Το κόστος του αντισυλληπτικού χαπιού θα καλύπτεται, πλέον, από τις ασφαλιστικές εταιρείες


ΚΟΣΜΟΣ
2:27
22/02/2019
Η γερμανική βουλή επέτρεψε σε γιατρούς τη διαφήμιση υπηρεσιών άμβλωσης
1
loading

Οι έγκυες γυναίκες στην Γερμανία θα μπορούν πλέον ευκολότερα να βρίσκουν γιατρούς για να υποβάλλονται σε άμβλωση, έπειτα από την έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο μιας μεταρρύθμισης, αποτέλεσμα συμβιβασμού των κομμάτων της συμπολίτευσης, για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί απαγόρευσης των διαφημίσεων για αμβλώσεις.

Η παράγραφος 219Α του γερμανικού ποινικού κώδικα καθιστά αδίκημα για γιατρούς να «διαφημίζουν» δημοσίως ότι παρέχουν υπηρεσίες τερματισμού εγκυμοσύνης. Οι αμβλώσεις είναι παράνομες στην Γερμανία, αλλά επιτρέπονται σε συγκεκριμένες συνθήκες κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης.

Με βάση την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας που ψηφίστηκε χθες, οι γιατροί θα επιτρέπονται να διευκρινίζουν, στους ιστοτόπους τους για παράδειγμα, ότι παρέχουν υπηρεσίες τερματισμού εγκυμοσύνης.

Δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ποια μέθοδο άμβλωσης χρησιμοποιούν και μια ασθενής που επιζητά επιπλέον πληροφορίες θα πρέπει να απευθύνεται στις δημόσιες αρχές, σε συμβουλευτικά κέντρα και ιατρικές ενώσεις για περαιτέρω πληροφορίες.

Τα όρια που θέτει η μεταρρύθμιση έχουν επικριθεί από γιατρούς, από εμπλεκόμενες γυναίκες και από κόμματα της αντιπολίτευσης της Γερμανίας.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού – των συντηρητικών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) - κατέληξαν νωρίτερα αυτό το μήνα σε έναν συμβιβασμό μεταρρύθμισης της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Με βάση την μεταρρυθμισμένη νομοθεσία θα καταρτίζεται ένας κεντρικός κατάλογος γιατρών, νοσοκομείων και άλλων κέντρων άμβλωσης προς σύσταση, με τον κατάλογο αυτό να ενημερώνεται μηνιαίως και να αναρτάται στο διαδίκτυο από τις ομοσπονδιακές αρχές υγειονομικής εκπαίδευσης.

Ο κατάλογος θα περιλαμβάνει ποιες μεθόδους οι αντίστοιχοι γιατροί χρησιμοποιούν για την άμβλωση.

Το κόστος επίσης του αντισυλληπτικού χαπιού θα καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις γυναίκες έως την ηλικία των 22 ετών, σε μεγαλύτερη ηλικία από ό,τι οριζόταν πρωτύτερα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Η έκτρωση δεν είναι απλά μια ¨ιατρική πράξη¨ αφαίρεσης ενός αντικειμένου που μια γυναίκα έχει μέσα στο σώμα της και μπορεί να το πετάξει αν δεν το θέλει αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας φόνος ενός ανθρώπου που υπάρχει αλλά απλά δεν έχει γεννηθεί ακόμα δηλαδή δεν έχει βγει ακόμα από την κοιλιά της μητέρας του. Ο διάβολος με τα ψέματα του έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να μην θεωρούν την έκτρωση σαν κάτι κακό (και μάλιστα πολλές κοινωνίες το έχουν ¨νομιμοποιήσει¨ αλλά η έκτρωση μπροστά στα μάτια του άγιο Θεού είναι ένα τρομερό έγκλημα και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο θα κριθούν ανάλογα ή ακόμα και αν με την στάση τους ενθαρρύνουν μια μελλοντική έκτρωση. Όμως ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην γη , έγινε άνθρωπος και στο τέλος πέθανε στην θέση του κάθε αμαρτωλού ώστε να μην καταδικαστεί όποιος μετανοεί και πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά να συγχωρεθεί από τον Ιησού και να ζήσει μια νέα και άγια ζωή με την δύναμη που χορηγεί ο Θεός. Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι για την έκτρωση αλλά είναι μόνο στα αγγλικά
    https://www.chick.com/products/tract?stk=1009&ue=d

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει