Τελικά το επάγγελμα «Άι-Βασίλης» δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να φοράς γενειάδα, να χαμογελάς ακόμη κι αν δεν θες, να αντιμετωπίζεις δεκάδες παιδάκια που περιμένουν από εσένα το δώρο τους, να φωνάζεις «χο, χο, χο» και… να μην είσαι αγενής.

Αυτό το τελευταίο μάλλον δεν το είχε υπόψη του ένας αμερικανός «Άι-Βασίλης», σε εμπορκό κέντρο του Πόρτλαντ, ο οποίος απολύθηκε επειδή δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει ένα κοριτσάκι να καθίσει στα πόδια του. Ο λόγος ήταν ότι οι γονείς του παιδιού δεν ήθελαν να αγοράσουν τη φωτογραφία που θα έβγαζε η κόρη τους με τον «Άγιο».

«Η κόρη μας ήθελε απλώς να δει από κοντά τον καλό γεροντάκο που φέρνει τα δώρα. Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε 20 δολάρια για να φωτογαφηθεί μαζί του. Εκείνος έγινε έξαλλος και δεν άφησε το παιδί να τον πλησιάσει. Σκοπός του Άγιου Βασίλη είναι να προσφέρει δώρα στα παιδιά, όχι να ‘ξαφρίζει’ τους γονείς τους», λέει η μητέρα της μικρής.

Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη διεύθυνση του εμπορικού κέντρου και ο «Άι-Βασίλης» πήρε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την… Καισαρεία.