Σοκ προκαλεί ένα βίντεο το οποίο είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και στο οποίο καταγράφεται η φονική χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντανά, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου. Το οπτικοακουστικό υλικό έρχεται από την κάμερα σκιέρ, που εκείνη την ώρα ξεκινούσε την κατάβασή της.

Τα δευτερόλεπτα αγωνίας που δείχνει το βίντεο, κάνουν άπαντες να «παγώνουν». Είναι χαρακτηριστικό πως όταν η σκιέρ (ακούγεται γυναικεία φωνή) στρέφει κάποια στιγμή το κεφάλι προς την πλευρά της χιονοστιβάδας, εκείνη την ώρα εμφανίζεται ένας άλλος σκιέρ, με κόκκινη στολή, που προσπαθεί να αποφύγει την ορμή του χιονιού, αλλά -όπως φάνηκε- χωρίς αποτέλεσμα.

Ο άνθρωπος που κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να μην πέσει «»θύμα» του φαινομένου, ενώ ταυτόχρονα φωνάζει και στους άλλους σκιέρ που βρίσκονται πιο μπροστά, να επιταχύνουν και να αποφύγουν με τη σειρά τους τα χειρότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους τέσσερις τραυματισμένους σκιέρ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη χιονοστιβάδα που έπληξε τον διάσημο χειμερινό τουριστικό προορισμό της Ελβετίας, υπέκυψε στα τραύματά του. «Κατέληξε στο νοσοκομείο, στη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για έναν Γάλλο ηλικίας 34 ετών», είχε ενημερώσει μέσω Twitter η Αστυνομία του Βαλέ.

Δείτε το βίντεο: