Ένας από τους τέσσερις τραυματισμένους σκιέρ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη χιονοστιβάδα που έπληξε χθες τον διάσημο χειμερινό τουριστικό προορισμό στην Ελβετία Κραν Μοντανά, υπέκυψε στα τραύματά του και οι έρευνες που διενεργούσαν όλη τη νύχτα τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων σταμάτησαν σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο άνθρωπος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, κατέληξε στο νοσοκομείο στη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για έναν Γάλλο ηλικίας 34 ετών», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Βαλέ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η έρευνα συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και σταμάτησε σήμερα το πρωί. Θα ξεκινήσει εκ νέου αν το απαιτήσει η κατάσταση», αναφέρει η ίδια πηγή.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις 14:15 (τοπική ώρα) στην πίστα του σκι Κανταχάρ, στο ζώνη που ονομάζεται Πασάζ ντι Μαζόρ, στον τομέα στον παγετώνα Πλεν-Μορτ, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων.

Αρχικά, η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι «πολλοί άνθρωποι καταπλακώθηκαν». Και ο πρόεδρος της κοινότητας του Κραν Μοντανά Νικολά Φερό δήλωσε στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι πιθανόν «δέκα με δώδεκα άνθρωποι» να έχουν παρασυρθεί από τη χιονοστιβάδα.

Οκτώ ελικόπτερα, 12 σκύλοι και περισσότεροι από 240 αστυνομικοί, διασώστες και στρατιώτες συμμετείχαν στις έρευνες για να εντοπίσουν τους ανθρώπους που τυχόν να είχαν παγιδευτεί κάτω από το χιόνι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Βαλέ Κριστιάν Βαρόν, η χιονοστιβάδα είχε μήκος 840 μέτρων και πλάτος 100 μέτρων, ενώ 400 μέτρα χιόνι έπληξαν την πίστα.

Μια έρευνα έχει διαταχθεί για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Κατρίν Σεπί επεσήμανε ότι δύο είναι τα πιθανά σενάρια: «Η πρώτη υπόθεση είναι ότι κάποιοι σκιέρ προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα. Η δεύτερη ότι επρόκειτο για μια χιονοστιβάδα που οφείλεται στις κλιματικές συνθήκες και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες και τα προβλήματα ασφαλείας» επεσήμανε.