Ένας 86χρονος άντρας βρήκε πρόσφατα στη σύνταξη, στις 12 Φεβρουαρίου, έχοντας διαγράψει μια πορεία 62 ετών στην ίδια θέση μιας φάμπρικας.

Ο Dave Stacey πέρασε όλη την επαγγελματική του ζωή και λίγο παραπάνω επισκευάζοντας μοτέρ σε μια κωμόπολη του βρετανικού Σόμερσετ, μια δουλειά που έπιασε το… 1957.

Έχει δει όλες τις εξελίξεις του κλάδου του και την τρομακτική τεχνολογική πρόοδο που σημειώθηκε εντωμεταξύ, αλλά και την ίδια την ιστορία του εργοστασίου, με τις αλλεπάλληλες εξαγορές και συγχωνεύσεις και αλλαγές προσώπων και πραγμάτων.

Τώρα είναι έτοιμος να ξεκουραστεί, όπως λέει, περνώντας χρόνο με τη σύζυγό του και απολαμβάνοντας απερίσπαστος το χόμπι του, το ψάρεμα.

«62 χρόνια υπηρεσίας, ώρα να ξεκουραστείς Dave», έγραφε η αναμνηστική πλακέτα που του έδωσαν την τελευταία του μέρα στη δουλειά: «Ήταν το είδος της δουλειάς που μου άρεσε και απολάμβανα να κάνω και τελικά έκανα καλή δουλειά για την εταιρία», δήλωσε ο ηλικιωμένος, μιλώντας και για τα νέα δεδομένα της θέσης του: «Πλέον είναι φτηνότερο να αγοράσεις καινούριο παρά να το επισκευάσεις, κάτι που άλλαξε τη δουλειά πολύ και έπρεπε να προσαρμοστούμε».

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω σε αυτά τα 62 χρόνια, ήμουν χαρούμενος και η εταιρία έμοιαζε χαρούμενη από μένα», λέει ο άνθρωπος που δεν μπορεί να κάθεται. Συνταξιοδοτήθηκε βλέπετε στα 65 του και έμεινε στην αποστρατεία για ένα… δεκαπενθήμερο: «με ζήτησαν πίσω και ο μισθός ήταν εντάξει και είπα ‘‘γιατί όχι, θα συνεχίσω’’. Κατέληξα να παραμείνω άλλα 21 χρόνια»…