Να αποσαφηνίσει το συντομότερο δυνατόν τι θα κάνει σχετικά με το Brexit καλεί το Παρίσι το Λονδίνο, με τη Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό να λέει χαρακτηριστικά «βιαστείτε!».

«Λέω στους Βρετανούς φίλους μας ότι είναι καιρός να αποφασίσουν εάν θέλουν να αποχωρήσουν με φιλικούς όρους ή απότομα. Από αυτούς εξαρτάται» δήλωσε η Λουαζό στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Είναι απολύτως βρετανική απόφαση. Αυτό που λέμε είναι: Βιαστείτε!».

Η Λουαζό δήλωσε ότι η ΕΕ θα υποφέρει από ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης, στην οποία κατέληξε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι τον περασμένο χρόνο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τα νέα αιτήματα της Βρετανίας.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα – και πολύ πιεστικά- για την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου. Ωστόσο η Τερέζα Μέι δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει το Κοινοβούλιο της Βρετανίας για τη συμφωνία και να εξασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών του.

Η Μέι χρεώθηκε ακόμα μία ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου η βασική πρόταση, με την οποία η κυβέρνηση ζητούσε περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές, με 303 ψήφους έναντι 258, ενώ εξίσου καταψηφίστηκαν οι δύο τροπολογίες που είχαν υποβληθεί από το Κόμμα των Εργατικών και το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας.