Η Layane Dias δεν το σκέφτηκε και πολύ όταν το piercing, που είχε κάνει στη μύτη της, τον περασμένο Ιούλιο, άρχισε να ματώνει και πρήστηκε.

Αγνόησε την αιμορραγία και το πρήξιμο, αλλά όταν αυτά πέρασαν, η 20χρονη άρχισε να έχει έντονους πόνους στα πόδια.

«Νόμιζα πως ήταν κάποιο σπυράκι, αλλά είχα και πυρετό. Το αντιμετώπισα μόνη μου, του έβαζα αλοιφή για μία εβδομάδα και έφυγε» λέει η ίδια στην εφημερίδα Sun. Αλλά όταν το πρήξιμο υποχώρησε, ο πόνος στα πόδια της επιδεινώθηκε.

Οι γιατροί προβληματίζονταν, μην μπορώντας να δώσουν στη νεαρή Βραζιλιάνα κάποια απάντηση γι’ αυτό που της συνέβαινε.

Οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως είχε βακτηριακή λοίμωξη από σταφυλόκοκκο.

Οι γιατροί τη ρώτησαν αν είχε κάποια πληγή στο σώμα της, ειδικά στη μύτη, και εκείνη τους είπε πως είχε πρόσφατα κάνει piercing.

Ο πόνος στα πόδια της άρχισε να εξελίσσεται σε μούδιασμα σε όλο το σώμα της, που την ανάγκασε να σταματήσει να περπατά.

Τότε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μπραζίλια, όπου η μαγνητική τομογραφία έδειξε πως είχε μισό λίτρο πύον που πίεζε τρεις σπονδύλους, στη σπονδυλική της στήλη.

Έτσι μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο.

Ο χειρουργός Oswaldo Riberio Marquez είπε πως δεν είχε δει ποτέ ξανά τέτοια μόλυνση να προκαλείται από piercing.

Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση της μόλυνσης, όμως η Layane δεν ανέκτησε τον έλεγχο των ποδιών της.

«Το πύον θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μόλυνση που θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραία» εξηγεί ο Δρ Marquez. «Όταν το υγρό αφαιρέθηκε, η περιοχή αποσυμπιέστηκε κι αυτό απέτρεψε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασής της». Δύο μήνες μετά η Layane πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Σοκαρισμένη, πληροφορήθηκε πως μπορεί να έμενε σε αναπηρικό αμαξίδιο εφ’ όρου ζωής. «Στην αρχή, ήταν πολύ στενάχωρη η κατάσταση. Η ζωή μου άλλαξε πολύ αλλά ήμουν χαρούμενη που τουλάχιστον είχα βγει από το νοσοκομείο» αφηγείται. «Γνώρισα άλλους νέους σε αμαξίδιο και είδα πως μπορώ να είμαι χαρούμενη κι έτσι».

«Πρέπει να βλέπουμε τις ουλές μας ως κάτι όμορφο» έγραψε στο Instagram, ανεβάζοντας φωτογραφία με τη γυμνή της πλάτη, στην οποία φαίνεται το σημάδι από το χειρουργείο. «Γιατί, πιστέψτε με, οι νεκροί δεν αποκτούν ουλές. Μία ουλή σημαίνει: Επέζησα».