Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στο νότιο Βιετνάμ από την έκρηξη βλήματος όλμου που πιθανόν να είχε απομείνει από τον Πόλεμο του Βιετνάμ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες στην περιφέρεια Βουνγκ Λιέμ στην επαρχία Βινχ Λονγκ και από αυτή σκοτώθηκαν ακαριαία τρία παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως 11 χρονών, ενώ ένα εξάχρονο αγόρι υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά δύο παιδιά και δύο άνδρες που περνούσαν από το σημείο εκείνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα παιδιά έπαιζαν με το βλήμα όλμου το οποίο βρήκαν κάτω από θάμνους.

Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, ο θείος των παιδιών Νγκουγιέν Βαν Λατ, βρήκε το βλήμα πριν από πέντε χρόνια και χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές το έκρυψε κάτω από τους θάμνους, όπως είπε ο επικεφαλής της κοινότητας Χιεού Νγκιά, Χουγίνχ Θανχ Ναν.

Η περιφέρεια Βουνγκ Λιέμ υπήρξε προπύργιο των κομμουνιστών στη διάρκεια του πολέμου και στόχος για τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Renew, μία φιλανθρωπική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Βιετνάμ και βοηθάει εκείνους που έχουν τραυματιστεί από βόμβες που απέμειναν από τον πόλεμο, το 10% από τα 15 εκατομμύρια τόνους πυρομαχικών που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια του πολέμου δεν εξερράγησαν.

(φωτογραφία αρχείου)