Τοξικό σιρόπι για το βήχα σκοτώνει 13 στο Πακιστάν

Δείγματα εστάλησαν για ανάλυση


ΚΟΣΜΟΣ
10:05
26/11/2012
Τοξικό σιρόπι για το βήχα σκοτώνει 13 στο Πακιστάν
1
loading

Τα φαρμακεία της Λαχόρης και μία φαρμακοβιομηχανία αναγκάστηκαν να κλείσουν οι Αρχές της πακιστανικής πόλης όταν 13 άνθρωποι πέθαναν μετά την κατανάλωση τοξικού σιροπιού για το βήχα.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν από την Παρασκευή ως την Κυριακή στη φτωχή συνοικία Σάχντρα και σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι αυτό ως ναρκωτικό.

«Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο, το οποίο χρησιμοποιούν ως στέκι αρκετοί ναρκομανείς.

Περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.

Τρία φαρμακεία έκλεισαν, οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν και οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου. Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.

Φόβοι εκφράζονται ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Στους είκοσι ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι έξι πέθαναν και από τους υπόλοιπους οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο ίδιος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar YR

    Έρχονται τα γεννόσημα, τηλεφωνήστε τον συμβολαιογράφο σας για να κάνετε την διαθήκη σας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει