Ήταν τον Ιούνιο του 2014 όταν το ίδιο το αστυνομικό τμήμα των Δυτικών Μίντλαντς της Αγγλίας είχε βγάλει στη φορά την τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε η άμεση δράση.

Ο λόγος; Μια γυναίκα είχε καλέσει την αστυνομία για να παραπονεθεί πως το παγωτό που αγόρασε δεν είχε πάνω του αρκετή γαρνιτούρα!

Υπήρχαν «κομμάτια στη μία πλευρά, αλλά όχι στην άλλη», είχε πει χαρακτηριστικά στο τηλέφωνο και ζητούσε από την αστυνομία να επιβάλει την τάξη, μιας και ο πλανόδιος παγωτατζής δεν ήθελε να της επιστρέψει πίσω τα λεφτά για το «ελαττωματικό» προϊόν!

Η αστυνομία των Δυτικών Μίντλαντς δεν κατονόμασε τη γυναίκα, δημοσίευσε όμως το ηχητικό απόσπασμα του ενός λεπτού: «Δεν μοιάζει με επείγον περιστατικό, αλλά είναι κάπως», είχε πει στον εμβρόντητο αστυνομικό του κέντρου.

Η αστυνομία τη συμβούλευσε πάντως να μην καλεί την άμεση δράση για ψύλλου πήδημα. «Αν κάποιος προσπαθεί να αναφέρει ένα επείγον περιστατικό ζωής και θανάτου, τότε ένα λεπτό είναι πολύς χρόνος να περιμένει», της απάντησε ο αστυνομικός του κέντρου Jim Andronov, πριν της τονίσει πως «το 100 [999 στην Αγγλία] είναι αποκλειστικά για επείγοντα περιστατικά»…