Την αποχώρηση των Κονγκολέζων ανταρτών της οργάνωσης Μ23 από την πόλη Γκόμα απαιτούν οι πρόεδροι της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι, της Ρουάντας Πολ Καγκάμε και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Ζοζέφ Καμπίλα, κατά τις συνομιλίες που είχαν στην Καμπάλα.

«Οι άνδρες της Μ23 πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις τους και να αποχωρήσουν από την Γκόμα» σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωσή τους.

«Οι πρόεδροι Μουσέβενι και Καγκάμε δήλωσαν με σαφήνεια ότι ακόμη και αν υπάρχουν νόμιμες διεκδικήσεις εκ μέρους της ομάδας που είναι γνωστή με την ονομασία Μ23, δεν μπορούν να αποδεχτούν την εξάπλωση αυτού του πολέμου ή την ιδέα ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης της Λ.Δ. του Κονγκό ή την αποδυνάμωση της εξουσίας της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Καμπίλα από την πλευρά του εμφανίστηκε να έχει μαλακώσει την ανυποχώρητη στάση του απέναντι στους αντάρτες, καθώς δήλωσε ότι θα εξετάσει τα «παράπονά» τους και ότι συντάσσεται μια έκθεση στόχος της οποίας θα είναι να αποτελέσει τη βάση για μια ενδεχόμενη «επαφή» με την ομάδα αυτή.