Σωστός προσωπικός και οικογενειακός προϋπολογισμός, περιορισμός των εξόδων, επενδύσεις, ασφάλειες και άλλα πολλά απαιτούνται για την πολυπόθητη οικονομική ευημερία.

Ένας σωστός λαβύρινθος με δυο λόγια που χρειάζεται μια καλή πυξίδα. Κι αυτό θέλει ακριβώς να κάνει η Julia Carlson, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της πετυχημένης εταιρίας Financial Freedom Wealth Management, να λειτουργήσει ως φάρος ναυσιπλοΐας για να μη χτυπήσει το οικονομικό καράβι σε ξέρα.

Η συμβουλή της; Να καταγράφουμε αναλυτικά τα έξοδά μας για να δούμε πού πάνε τα λεφτά μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ισχυρίζεται, που δεν είναι καλοί στον οικονομικό προγραμματισμό πάσχουν ακριβώς εδώ, πως δεν έχουν ιδέα πού πάνε τα λεφτά τους.

«Καταγράψτε και παρακολουθήστε όλα τα έξοδά σας με μια βολική μέθοδο για τα οικονομικά σας, όπως κάποια εφαρμογή στην έξυπνη συσκευή σας. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα πού πάνε τα χρήματά σας».

Μόλις το κατακτήσουμε αυτό, το επόμενο βήμα είναι η απόφαση πού πρέπει να πάνε τα λεφτά μας, αντί να παρακολουθούμε απλώς πού καταναλώνονται. «Αυτό μπορεί να γίνει καταγράφοντας το αναμενόμενο εισόδημα και τα αναμενόμενα έξοδά σας. Στο τέλος, ξοδέψτε τα λεφτά σας σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που έχετε κάνει και θα βρεθείτε καθ’ οδόν για μια πιο υγιή οικονομική ζωή»…

TAGS