«Κρυμμένο θησαυρό» ανακάλυψε μία χήρα από τη Βρετανία

Βρήκε στα ρούχα του άντρα της νόμισμα αξίας 149.000 ευρώ


ΚΟΣΜΟΣ
8:09
21/11/2012
«Κρυμμένο θησαυρό» ανακάλυψε μία χήρα από τη Βρετανία
2
loading

Ένα κρυμμένο θησαυρό αξίας 149.000 ευρώ βρήκε μία χήρα από το Kent της Βρετανίας, την ώρα που καθάριζε τα πράγματα του άντρα της.

Η συνταξιούχος από τη Βρετανία δεν γνώριζε ότι ο άντρας της είχε αφήσει στην ντουλάπα του, μπερδεμένο ανάμεσα στα ρούχα του, ένα χρυσό νόμισμα. Στην προσπάθειά της να μάθει την αξία του, συνειδητοποίησε ότι κατέχει ένα από τα πιο σπάνια νομίσματα.

Όταν το έδωσε στους ειδικούς να το κοστολογήσουν, αυτοί ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για ένα χαμένο νόμισμα που δημιουργήθηκε από χρυσό, τον οποίο έκλεψαν Βρετανοί από ένα ισπανικό πλοίο το 1702 στη μάχη στο Βίγκο.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη νίκη των Βρετανών στη μάχη, το βασιλικό χρυσωρυχείο δημιούργησε 20 χρυσά νομίσματα που απεικονίζουν την βασίλισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας.

Με τον καιρό, τα νομίσματα απέκτησαν μεγάλη αξία και συλλέκτες από όλο τον κόσμο κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα από αυτά. Από τα 20 νομίσματα που δημιουργήθηκαν, έχουν βρεθεί τα 15 και βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.

Εκτιμάται ότι ο σύζυγος της Βρετανίδας κληρονόμησε τυχαία το θησαυρό, αφού ποτέ στη ζωή του δεν είχε δείξει ενδιαφέρον στη συλλογή νομισμάτων. Σήμερα ο οίκος δημοπρασίας Gorringes κοστολογεί τα νομίσματα στις 80.000 με 120.000 λίρες.

Ο Leslie Gillham από το Gorringes δήλωσε ότι το νόμισμα είναι σε άριστη κατάσταση και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σπάνιο. «Είναι ένα από τα χρυσά νομίσματα που θέλουν πιο πολύ οι συλλέκτες στον κόσμο» συμπλήρωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar sakis

    Γυναίκα ψάξε το παλιό μου παλτό.

    1. avatar kate

      Μετά το θάνατό σου καλέ μου!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει