Μπόνο: Όχι στις περικοπές που θα στοιχίσουν ζωές

Αντίθετος σε μειώσεις στο χώρο της υγείας ο αστέρας της ροκ


ΚΟΣΜΟΣ
2:25
15/11/2012
Μπόνο: Όχι στις περικοπές που θα στοιχίσουν ζωές
loading

Ο ιρλανδός αστέρας της ροκ και ακτιβιστής στη μάχη κατά της φτώχειας, Μπόνο, δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν από AIDS, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν περικοπές στην αποκαλούμενη αναπτυξιακή βοήθεια, ώστε να μειώσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Ο Μπόνο, μιλώντας την Τετάρτη στην Παγκόσμια Τράπεζα, δήλωσε ότι πιθανή συρρίκνωση των χρημάτων του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που κατευθύνονται στην υγεία, θα αφήσει περισσότερους από 275.000 ανθρώπους, χωρίς θεραπεία και θα οδηγήσει 63.000 πάσχοντες από AIDS στο θάνατο.

Ο τραγουδιστής των U2 ανέφερε στοιχεία που συνέλεξε από το amfAR, το ίδρυμα για την έρευνα του AIDS.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν περικοπές, το καταλαβαίνουμε αυτό. Αλλά όχι περικοπές που θα κοστίσουν ζωές», είπε ο Μπόνο στο κατάμεστο αίθριο της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον. Κατά τον Μπόνο μια οικονομική ύφεση, δεν πρέπει να είναι αυτομάτως και ηθική κρίση.

Ο αστέρας της ροκ επισκέπτεται την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να ζητήσει από τους πολιτικούς των ΗΠΑ, να συνεχίσουν την αναπτυξιακή βοήθεια, αλλά το Κογκρέσο έχει εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για τις πιθανές αυξήσεις στους φόρων και στις περικοπές των δαπανών

Αν οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να έρθουν σε συμφωνία, οι αυτόματες περικοπές δαπανών θα μπορούσαν να μειώσουν περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τον προϋπολογισμό για την παγκόσμια υγεία και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει