Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες στους Δημοκρατικούς συναδέλφους της στην Βουλή των Αντιπροσώπων σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ότι επιθυμεί και πάλι να διεκδικήσει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής τους ομάδας στο νέο Κογκρέσο που συνέρχεται τον Ιανουάριο, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος.

Η Πελόζι σχεδίαζε να ανακοινώσει την απόφασή της σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο. Στενοί συνεργάτες της και Δημοκρατικοί βουλευτές δήλωσαν ότι αν η Πελόζι διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία τους, είναι βέβαιο ότι θα την κερδίσει.

Στο μεταξύ ο εκλεγμένος γερουσιαστής Άνγκους Κινγκ, ανεξάρτητος και πρώην κυβερνήτης του Μέιν, ανακοίνωσε ότι θα έχει διαβούλευση με τους Δημοκρατικούς του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για να αυξήσει το έλεγχο τους στη Γερουσία σε 55-45 στο νέο Κογκρέσο που συνέρχεται τον Ιανουάριο.

Ο Κινγκ αναμενόταν από μακρού να συνταχθεί με τους Δημοκρατικούς, αλλά είχε πει ότι θα αναβάλει την απόφασή του για μετά τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας και ότι θα κάνει ότι είναι καλύτερο για την περίπτωσή του.

Ο Κινγκ θα λάβει την έδρα της Δημοκρατικής Ολυμπίας Σνόου στη Γερουσία. Η Σνόου ανακοίνωσε την αποχώρησή της νωρίτερα φέτος, λέγοντας ότι έχει απηυδήσει με το κομματικό αδιέξοδο που εμπόδισε το Κογκρέσο να επιλύσει πολλά από τα προβλήματα του έθνους.