Για φόνο δευτέρου βαθμού κατηγορείται ένα ανδρόγυνο από το Μίσιγκαν μετά τον θάνατο της 18 μηνών κόρης τους από υπερβολική δόση φαιντανύλης.

Η μικρή άφησε την τελευταία της πνοή τα Χριστούγεννα, με τους γονείς της να παρουσιάζονται την Τρίτη 15/1 στο δικαστήριο.

Η φαιντανύλη είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Eric Smith, στον οργανισμό της μικρής Ava Floyd βρέθηκε η συγκεκριμένη ουσία σε τέτοια ποσότητα που θα μπορούσε να σκοτώσει «πολλούς ενηλίκους».

Τόνισε επίσης ότι οι γονείς της, ο 28χρονος Antonio Floyd και η 27χρονη Shantanice Barksdale παράγουν ναρκωτικά στο σπίτι τους στο Κλίντον Τάουνσιπ.

Το γραφείο του ιατροδικαστή στην Κομητεία Μάκομπ ανέφερε στις αρχές πως η Ava «είχε ένα αξιοσημείωτο επίπεδο ναρκωτικού Fentanyl στον οργανισμό της». Συγκεκριμένα, όπως είπε ο εισαγγελέας, στον οργανισμό της εντοπίστηκε 15 φορές μεγαλύτερη ποσότητα φαιντανύλης απ’ όση έχουν δει οι αρχές στις 30 τελευταίες περιπτώσεις θανάτων από overdose που έχουν σημειωθεί στην Κομητεία! «Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα φαιντανύλης που έχει εντοπίσει ποτέ το γραφείο ιατροδικαστή σε ανθρώπινο οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα «Detroit Free Press».

Το πρωί των Χριστουγέννων το ζευγάρι βρισκόταν σπίτι με τα τρία του παιδιά. Το μεσημέρι επισκέφθηκαν το σπίτι της γιαγιάς στο Γουόρεν. Λίγο αργότερα η μικρή Ava σταμάτησε να αναπνέει. Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Στο σώμα της δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης ή κάποιο τραύμα, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό.

Ένα από τα αδέρφια της ανέφερε πως την είδε να καταναλώνει το φάρμακο και ενημέρωσε τους γονείς της.

Οι δυο γονείς κρατούνται στη φυλακή της Κομητείας χωρίς να έχει οριστεί εγγύηση.