«Θα απαντήσουμε στα αδέσποτα πυρά»

Προειδοποιήσεις κατά της Συρίας από τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας


ΚΟΣΜΟΣ
10:25
11/11/2012
«Θα απαντήσουμε στα αδέσποτα πυρά»
loading

Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα πως θα απαντήσει δυναμικά εάν αδέσποτα πυρά από τη Συρία συνεχίσουν να πλήττουν το έδαφος των κατεχόμενων από τα εβραϊκά στρατεύματα Υψωμάτων του Γκολάν, υπογραμμίζοντας με τη στάση του τους υπαρκτούς φόβους μήπως η κρίση στη Συρία πυροδοτήσει μία ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Αμύνης Εχούντ Μπαράκ αποτελούν συνέχεια της προειδοποίησης που επέδωσε στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ το Ισραήλ για να περιορίσει τις επιθέσεις κατά των εξεγερμένων κοντά στο Γκολάν, ένα στρατηγικής σημασίας υψίπεδο που κατέλαβαν τα εβραϊκά στρατεύματα στον πόλεμο του 1967.

«Το μήνυμα έχει επιδοθεί σαφώς. Να σας πω μετά βεβαιότητος ότι δεν πρόκειται να πέσει μία οβίδα. Δεν μπορώ. Και εάν πέσει μία οβίδα, εμείς θα απαντήσουμε», υπογράμμισε ο Μπαράκ, μιλώντας στη ραδιοφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.

Ένας συριακός όλμος έπεσε την Πέμπτη σε ισραηλινό οικισμό εποίκων στο Γκολάν, χωρίς να εκραγεί. Νωρίτερα εντός του μηνός, το Ισραήλ είχε κάνει διάβημα στον ΟΗΕ για την είσοδο τριών συριακών αρμάτων μάχης στην αποστρατικοποιημένη ζώνη του Γκολάν, ενώ έχει δηλώσει πως μία αδέσποτη σφαίρα είχε πλήξει ένα τζιπ περιπόλου του.

Το Ισραήλ έχει προσπαθήσει να παραμείνει αμέτοχο στη συνεχιζόμενη επί 19 μήνες σύρραξη στη Συρία, δείχνοντας εφεκτικότητα να συρθεί σε μία νέα ένοπλη και αβέβαια αντιπαράθεση, καθώς δεν γνωρίζει ποιες πρόκειται να είναι οι διαθέσεις μίας νέας μελλοντική συριακής κυβέρνησης απέναντί του.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Μπαράκ είχε δηλώσει πως ευελπιστεί να νικήσουν οι εξεγερμένοι, να πέσει ο Άσαντ, και «να ξεκινήσει μία νέα φάση στη ζωή της Συρίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει