Μια πολύ σπάνια, εκλεκτή και ακριβή λιχουδιά θα λάβει ο Μπαράκ Ομπάμα ως δώρο για την επανεκλογή του, από ένα χωριό της κεντρικής Ιταλίας.

Πρόκειται για μια λευκή τρούφα που ζυγίζει περισσότερο από ένα κιλό.

«Μια τρούφα της Ακουαλάνια, βάρους 1.012 γραμμαρίων, θα προσφερθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ για να γιορτάσουμε την επανεκλογή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.

Η τρούφα θα σταλεί στις ΗΠΑ στις 18 Νοεμβρίου και οι οργανωτές ελπίζουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα δεχτεί το δώρο και θα το παραλάβει αυτοπροσώπως.

Το δώρο μπορεί να φαίνεται πρωτότυπο, αλλά δεν είναι, καθώς ο δήμος της Ακουαλάνια τιμά με αυτόν τον τρόπο πολλές σημαίνουσες προσωπικότητες.

«Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που έλαβε μια τρούφα της Ακουαλάνια ήταν ο Χάρι Τρούμαν το 1956. Ο τελευταίος που παρέλαβε μια τρούφα από τα χέρια μου ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο δούκας του Εδιμβούργου, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ», είπε ο δήμαρχος Αντρέα Πιερότι.

Η λευκή τρούφα δεν αποτελεί μόνο εκλεκτό έδεσμα αλλά και «καλή επένδυση» σε καιρό κρίσης: Η τιμή του κιλού για τις μεγάλες τρούφες κυμαίνεται μεταξύ 1.500-3.000 ευρώ ενώ οι μικρές και μεσαίες στοιχίζουν περίπου 2.500 το κιλό.