Απρόβλεπτη είναι η κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, λέει η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως η παράταση της προθεσμίας δεν θα είναι απαραίτητα η απάντηση.

Ο Γιόαχιμ Λανγκ, γενικός διευθυντής της BDI, δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk πως η παράταση της προθεσμίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την 29η Μαρτίου παρατείνει και την οικονομική αβεβαιότητα.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι χάνουν με το Brexit» είπε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Οι Βρετανοί, η βρετανική οικονομία και η ευρωπαϊκή οικονομία θα χάσουν, και τότε το θέμα θα είναι απλά η ελαχιστοποίηση της ζημιάς. Δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να κερδηθεί» δήλωσε ο Λανγκ, προσθέτοντας ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν «μικτά συναισθήματα» για την παράταση της προθεσμίας του Brexit.

H Τερέζα Μέι δίνει την ύστατη μάχη, επιχειρώντας να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία της με την ΕΕ, ενόψει της ψηφοφορίας, απόψε, στη Βουλή των Κοινοτήτων. Όλα πάντως δείχνουν πως η συμφωνία θα καταψηφιστεί.