«Παντελώς αβάσιμη» χαρακτήρισε ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών των συντηρητικών Τόρις και σήμερα μέλος της Βουλής των Λόρδων, Άλιστερ Μακάλπιν, την κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων καθ’ όλη τη δεκαετία του 1980.

Προηγήθηκε η καταγγελία από τον Στιβ Μίσχαμ, που δήλωσε ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα σε ένα ίδρυμα για παιδιά της Ουαλίας, «από σημαίνοντα πολιτικό επί πρωθυπουργίας Θάτσερ».

Λίγο μετά σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικώς με την καταγγελία Μίσχαμ γίνονταν αναφορές στο όνομα του Μακάλπιν.

«Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ ίδρυμα για παιδιά, δεν έχω κακοποιήσει σεξουαλικώς τον κ. Μίσχαμ, ούτε άλλο τρόφιμο του ιδρύματος στο Ρέξχαμ στην Ουαλία, η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου είναι αποκρουστική. Πρόκειται, λοιπόν, για εξόχως συκοφαντικούς ισχυρισμούς, παντελώς αβάσιμους, και θα προβώ σε αποκατάσταση της αλήθειας», δήλωσε ο Μακάλπιν σήμερα.

Ο Guardian που πρόσκειται στους Εργατικούς ανέφερε μεν το όνομα του Μακάλπιν σε σχετικό δημοσίευμα, βάσει όμως μιας μαρτυρίας διευκρινίζει ότι «δεν εμπλέκεται» στο σκάνδαλο παιδεραστίας στο ουαλικό ίδρυμα για παιδιά, την ώρα που ο ίδιος ο Μίσχαμ ζητεί επίμονα «στην υπόθεση αυτήν να χυθεί άπλετο φως».

Έτσι, η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι ανήγγειλε νέες έρευνες αναφορικά με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση-παιδεραστία την υπερδεκαετή (1979-1990) πρωθυπουργική περίοδο Θάτσερ.