Ένας άνδρας συνεθλίβη από την πτώση ελικοπτέρου, το οποίο προσγειώθηκε πάνω του.

Ο 42χρονος Αλεσάντρο Κορέια Λέιτε τραυματίστηκε θανάσιμα στην πόλη Ουμπατούμπα της νότιας Βραζιλίας, όταν το αεροσκάφος έπεσε στην κυριολεξία από τον ουρανό, κατά τη διάρκεια τουριστικής πτήσης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο πιλότος και οι δύο τουρίστες που επέβαιναν στο ελικόπτερο, οι οποίοι ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι, γλίτωσαν με μικρά τραύματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ελικόπτερο είχε μόλις απογειωθεί και βρισκόταν στο πρώτο λεπτό της πτήσης, όταν άρχισε να χάνει ύψος.

Σε βίντεο που δείχνει το σημείο της πτώσης φαίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους στον δρόμο και τους νοσοκόμους που προσπαθούν να σώσουν τον 42χρονο.

Ο πατέρας του Λέιτε, ο οποίος ήταν συντετριμμένος από τον θάνατο του γιου του, δήλωσε: «Πριν από λίγο έπινα καφέ μαζί του. Έφυγε και εγώ έμεινα στο δωμάτιό μου ξαπλωμένος. Άκουσα τον θόρυβο και φώναξα τον άλλο μου γιο. Ήταν ένας τυπικός ήχος ελικοπτέρου, αλλά την ίδια στιγμή ακουγόταν και ένας διαφορετικός θόρυβος. Έτρεξα ουρλιάζοντας στον γιο μου να φωνάξει τον πυροσβέστη για τον άνθρωπο που κείτονταν εκεί».

Μόνο όταν έφτασε κοντά στο σημείο που είχε πέσει το ελικόπτερο ο Νέτο Λέιτε συνειδητοποίησε ότι ο τραυματίας ήταν ο γιος του.

Σύμφωνα με τη γυναίκα επιβάτη του ελικοπτέρου «το σκάφος είχε μόλις απογειωθεί και μέσα σε ένα λεπτό παρατήρησα μια λάμψη να πλησιάζει και το ελικόπτερο άρχισε να πέφτει».

Το δυστύχημα ερευνάται από την αστυνομία, η οποία δεν έχει δώσει στοιχεία σχετικά με τα αίτιά του.