Το δικαστήριο του Μπαϊγίν, στην επαρχία Κανσού, ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στο λογαριασμό που διατηρεί στο Weibo, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα της Κίνας, την εκτέλεση του κατά συρροήν δολοφόνου Gao Chengyong. Ο 53χρονος είχε καταδικαστεί σε θάνατο πέρσι καθώς κρίθηκε ένοχος για τους φόνους 11 γυναικών και κοριτσιών. Διέπραξε τα αποτρόπαια εγκλήματά του από το 1998 έως το 2002 και τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας τον αποκαλούσαν «Τζακ ο αντεροβγάλτης», καθώς συνήθιζε να κόβει τον λαιμό των θυμάτων του, να τα ακρωτηριάζει και να αφαιρεί όργανα αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 53χρονος ακολουθούσε τα θύματά του μέχρι το σπίτι τους και αφού τα έκλεβε, τα βίαζε και τα δολοφονούσε.

Το πρώτο του θύμα ήταν μια 23χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε δολοφονημένη τον Μάιο του 1988 με 26 μαχαιριές στο σώμα. Τα θύματά του ήταν νεαρές γυναίκες που ζούσαν μόνες τους, με το μικρότερο θύμα του να είναι ένα 8χρονο κορίτσι. Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος του Μπαϊγίν, με τις γυναίκες να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόνες τους στο δρόμο.

Το τελευταίο του έγκλημα το διέπραξε το 2002, όμως έκτοτε χρειάστηκε να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια μέχρι να συλληφθεί.

Καθοριστικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων έπαιξε ένας θείος του Gao που συνελήφθη για μικροέγκλημα. Το δείγμα DNA που έδωσε συνδέθηκε με τα ειδεχθή εγκλήματα που είχε διαπράξει ο ανιψιός του, με τις αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο δολοφόνος βρίσκεται στον οικογενειακό του κύκλο. Κάπως έτσι έφτασαν στα ίχνη του 53χρονου, πατέρα δύο παιδιών, τον οποίο συνέλαβαν το 2016 στο παντοπωλείο του στο Μπαϊγίν…