Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Κίνας συναντώνται σήμερα για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για το 18ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο οποίο θα επικυρωθεί η διαδοχή του σημερινού προέδρου της χώρας Χου Τζιντάο από τον Σι Τζινπινγκ, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Τα 500 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα επικυρώσουν επίσης της διαγραφή του Μπο Σιλάι, μετά το χειρότερο σκάνδαλο διαφθοράς των τελευταίων χρόνων στην Κίνα.

Σε μια βαριά ατμόσφαιρα λόγω των πρόσφατων αποκαλύψεων για τις περιουσίες των ανώτατων αξιωματούχων της χώρας, τα μέλη της επιτροπής θα καταλήξουν στις προτάσεις που θα υποβληθούν στο συνέδριο, το οποίο αρχίζει την επόμενη Πέμπτη και θα σημάνει την αλλαγή σελίδας στην κινεζική ηγεσία.

Η συνεδρίαση αυτή σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Πεκίνου είναι πιθανό να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Τα μέτρα ασφαλείας στην κινεζική πρωτεύουσα είναι αυξημένα. Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πλατεία Τιανανμέν και σε έλεγχο υποβάλλονται όσοι περνούν από τους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο.