Ένα ποτήρι καλό κρασί είτε πρόκειται για λευκό είτε για κόκκινο αρέσει πάντοτε σε όλους. Πολλοί το συνδυάζουν με ένα καλό πιάτο φαγητού και άλλοι ως ένα ποτό που τους αρέσει να πίνουν όποτε αποφασίσουν να βγουν.

Ανακαλύψτε όμως από πού προέρχονται τα καλύτερα κρασιά και βρείτε ποιο μπορεί να ταιριάζει στο γούστο σας.

Τοσκάνη στην Ιταλία

Οι Ιταλοί φημίζονται για το ταμπεραμέντο και το γούστο τους. Γι’ αυτό και έχουν από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο. Στην Τοσκάνη για παράδειγμα, ακόμη και στο πιο μικρό μαγαζί που θα πάτε θα βρείτε καλό κρασί. Το ίδιο ισχύει και για τα μαγαζιά που θα επιλέξετε για φαγητό.

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τη Φλωρεντία, δοκιμάστε τα γευστικά κρασιά που θα βρείτε στην Τοσκάνη.
Πάντως, αξίζει να δοκιμάσετε τα Chianti (ερυθρός οίνος), Vernaccia di San Gimignano (λευκός οίνος) και τα «Super Tuscans».

Οι οίνοι της Γαλλίας

Στο Languedoc-Roussillon της Γαλλίας παράγονται κάθε χρόνο περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια μπουκάλια λευκό, κόκκινο, ροζέ, αφρώδες και γλυκό κρασί.

Όμως, το κρασί που ξεχωρίζει είναι το «Cremant de Limoux». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ανταγωνίζεται και τις πιο ακριβές σαμπάνιες.

Στη Γαλλία όμως υπάρχει και μία ακόμη περιοχή που φημίζεται για τους οίνους της. Ο λόγος για την Champagne-Ardenne. Από τη συγκεκριμένη περιοχή άλλωστε έρχονται οι: Dom Perignon, Cristal, Veuve Clicquot.

Τα ισπανικά και πορτογαλικά κρασιά

Περισσότερα από 60 οινοποιεία της περιοχής Costa de la Luz παράγουν διάφορα είδη λευκού οίνου.

Από την άλλη πάντως, το πορτογαλικό ήταν εκείνο που έκανε τους επιχειρηματίες να οδηγηθούν στη δημιουργία λιμανιού με αποτέλεσμα το Πόρτο να μετατραπεί σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Εκτός από κρασιά όμως, η συγκεκριμένη περιοχή φημίζεται και για τις σοκολάτες της.

Στην Ουγγαρία

Υπάρχουν χωριά στην Ουγγαρία που δεν τα γνωρίζουν πολλοί τουρίστες. Σε αυτά παράγονται κρασιά που πραγματικά η γεύση τους αφήνει τα καλύτερα σχόλια από τους δοκιμαστές. Σε κάποια μάλιστα οινοποιεία, που έχουν και εστιατόριο για τους επισκέπτες τους, μπορείτε να φωτογραφηθείτε και αυτή η φωτογραφία σας να γίνει ένα με το μπουκάλι κρασιού που θα αγοράσετε.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται μόνο για ένα διαφημιστικό δέλεαρ αλλά σίγουρα αυτή η κίνηση ξετρελαίνει τους… τυχερούς που θα πάνε σε αυτά τα οινοποιεία. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στην Ουγγαρία είναι το γεγονός ότι στα παραδουνάβια χωριά υπάρχουν μαγαζιά με σπάνιο κρασί για εκείνους που θα τα επισκεφθούν.

Οπότε, αν αποφασίσετε να κάνετε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, μπορείτε να αφήσετε για λίγο τα μουσεία και να δείτε τα άλλα προνόμια των περιοχών…