Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Ανόβερου διακόπηκε, μετά την εισβολή σήμερα το απόγευμα -για άγνωστο ακόμη λόγο- ενός οχήματος στον ασφαλτοτάπητα, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία.

«Ένα περιστατικό που έχει σχέση με την ασφάλεια του αερολιμένα του Ανόβερου σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα/16.40 ώρα Ελλάδας). Ένας άνδρας έσπασε ένα φράγμα με ένα αυτοκίνητο και μπήκε στον ασφαλτοτάπητα» του αεροδρομίου, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Αστυνομία του Ανόβερου.

Ο άνδρας συνελήφθη γρήγορα και τελεί υπό κράτηση. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε φέρεται να έχει πολωνική πινακίδα κυκλοφορίας, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) εκπρόσωπος των Αρχών, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του περιστατικού, αλλά η Αστυνομία δεν αποκλείει την εκδοχή ο οδηγός να βρισκόταν σε κατάσταση «σύγχυσης», καθώς μπορεί να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

«Το αεροδρόμιο είναι πλέον ασφαλές», ανακοίνωσε η αστυνομία γύρω στις 6:30 μ.μ. μέσω Twitter, τονίζοντας ότι το «check-in των πτήσεων συνεχίζει να μην πραγματοποιείται» και η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ένα μέρος του τερματικού σταθμού Α έκλεισε, ωστόσο οι άλλοι δύο τερματικοί σταθμοί παραμένουν ανοικτοί, διευκρίνισε η Αστυνομία στο dpa.

Τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Ανόβερο κλήθηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια…