Μία νεαρή κορυφαία κολυμβήτρια από τη Ρωσία δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον φίλο της, λίγες στιγμές αφού τον είχε χωρίσει.

Η 16χρονη Σάφια Ασκάροβα πλήρωσε με τη ζωή της το γεγονός ότι εξέφρασε στον Νικίτα Μαλίγκιν τη θέλησή της να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανερχόμενη καριέρα της, με απώτερο στόχο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μαλίγκιν, που είναι επίσης κορυφαίος κολυμβητής, αν και όχι τόσο επιτυχημένος όσο η 16χρονη, μαχαίρωσε την Ασκάροβα με βαναυσότητα τουλάχιστον 30 φορές στον λαιμό, το στήθος και την κοιλιά στην πόλη του Tolyatti, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας φίλος του ζευγαριού ισχυρίστηκε ότι ο Μαλίγκιν ήταν «ζηλιάρης» και υποπτευόταν ότι η κοπέλα είχε σχετιστεί με κάποιον άλλον. Μάλιστα σε ένα βίντεο από την αναπαράσταση του εγκλήματος, ο δράστης φαίνεται να ομολογεί τον φόνο, λέγοντας ότι του είπε «να πάει στον διάβολο» όταν την ικέτευσε να συνεχίσουν τη σχέση τους.

Αναπαριστώντας τη φρενήρη επίθεση, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς: «Έχασα τον έλεγχο. Έβγαλα το μαχαίρι μου. Καλά καλά δεν θυμάμαι πού ακριβώς τη μαχαίρωσα. Θυμάμαι το χτύπημα από το οποίο έπεσε».

Και ο Μαλίγκιν συνέχισε: «Προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά συνέχιζα να τη μαχαιρώνω. Πέταξα το μαχαίρι κάπου κοντά. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι έκανα. Το συνειδητοποίησε καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου».

Η κολυμβήτρια της πεταλούδας είχε διακριθεί στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Νέων το 2017.

Είχε πει στους γονείς της ότι θα πήγαινε για ψώνια, αντ’ αυτού συνάντησε τον Μαλίγκιν. Οι γονείς της ανησύχησαν γιατί έλειπε για πολλή ώρα.

Τελικά η σορός της εντοπίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου. Στο σημείο βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

Ο Μαλίγκιν προσήχθη «λίγο μετά» τον θάνατό της. Αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε: «Ο ύποπτος ομολόγησε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ανάκρισης».

Ο Μαλίγκιν δήλωσε: «Καθόμασταν εκεί και μιλούσαμε. Ήθελα να μείνουμε μαζί. Έλεγε ότι πρέπει να χωρίσουμε. Προσπαθούσα να την πείσω».