Το χρόνο πίσω υπόσχεται πως μπορεί να γυρίσει μία χειροπρακτικός από την Ταϊλάνδη απλώς και μόνο… χτυπώντας στο πρόσωπο τους πελάτες της. Η παραδοσιακή τεχνική λέγεται πως σβήνει τις ρυτίδες, συσφίγγει τους πόρους και «τεντώνει» το δέρμα χωρίς νυστέρι αλλά χρησιμοποιώντας μόνο χαστούκια και μασάζ .

Η Tata Sombuntham που εκπαιδεύτηκε στην Ταϊλάνδη αλλά προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Σαν Φρανσίσκο λέει πως είναι η πρώτη χειροπρακτικός που εφαρμόζει αυτή την τακτική και χρεώνει 350 δολάρια για κάθε 15λεπτη «θεραπεία».

Παρότι δεν υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις που να τεκμηριώνουν την αντιγηραντική δράση των χαστουκιών, γιατροί συμφωνούν πως θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν μία υγιή λάμψη.

Ωστόσο η Tata και ο σύζυγός της Mawan, συνιδιοκτήτης του κέντρου αισθητικής, ισχυρίζονται πως τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

«Δεν είναι χαζομάρα, είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε ο Mawan.

Στην Ταϊλάνδη είναι επίσης δημοφιλές το «τσίμπημα των οπισθίων» που φέρνει… σύσφιγξη και το «χαστούκι στο στήθος», που… μεγαλώνει το μπούστο, όπως πιστεύεται.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο