Δεν γνωρίζει για καμία παροχή από τις ΗΠΑ πυραύλων Stinger στις δυνάμεις των Σύρων ανταρτών ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αντάρτες της Συρίας έχουν στην κατοχή τους τέτοιους αμερικανικής κατασκευής πυραύλους εδάφους-αέρος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες αυτές, ο Πανέτα αρνήθηκε να σχολιάσει και περιορίστηκε στην εξής δήλωση: «Δεν γνωρίζω τι είναι αυτές οι πληροφορίες και βεβαίως δεν γνωρίζω να παρέχουμε οποιουσδήποτε τέτοιους πυραύλους σε αυτήν την περιοχή».

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νικολάι Μακάροφ, δήλωσε ότι ο στρατός της Ρωσίας ενημερώθηκε ότι οι ανταρτικές δυνάμεις στην Συρία «έχουν εκτοξευτές φορητών πυραύλων διαφόρων κρατών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικής κατασκευής Stingers».

«Ακόμη μένει να διευκρινιστεί ποιος τους προμήθευσε», μετέδωσε το Ίντερφαξ, επικαλούμενο τις δηλώσεις του στρατηγού.

Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι αντάρτες έχουν εξασφαλίσει αμερικανικής κατασκευής Stinger.

Οι πύραυλοι αυτοί θα βοηθούσαν τους αντάρτες στην κατάρριψη πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές στις οποίες κρύβονται οι αντικαθεστωτικοί.