Την υποστήριξή του εκφράζει στους Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

«Στη σκιώδη κυβέρνησή μου συμμετέχουν δυο μέλη ελληνικής καταγωγής. Ο Αθανάσιος Συνοδινός και η Σόφη Μιραμπέλα Πανοπούλου. Και οι δυο είναι μέλη της ομογένειας και την αφουγκράζονται προσεκτικά», είπε ο κ. ‘Αμποτ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη και τα μέλη του συμβουλίου του Κώστα Τσουμπάκο και Νικ Πάρθημο.

Οι παράγοντες της Κοινότητας ευχαρίστησαν επίσης τον κ. ‘Αμποτ που, για άλλη μια φορά, δεσμεύτηκε ότι αν η παράταξή του γίνει κυβέρνηση, θα βοηθήσει τους Έλληνες που επιθυμούν να μεταβούν στην Αυστραλία για εργασία. Του έθεσαν όμως και άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να διαθέτει κονδύλια για την πρόσληψη υπαλλήλου που θα εξυπηρετεί τους νεοφερμένους Έλληνες. Ο κ. ‘Αμποτ είπε ακόμα πως θέλει να εξετάσει τρόπους προώθησης της ελληνομάθειας, στο αυστραλιανό πανεπιστημιακό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι της Κοινότητας ενημέρωσαν τον κ. ‘Αμποτ για την πορεία των έργων ανέγερσης του ελληνικού πύργου, 14 ορόφων, στο κέντρο της Μελβούρνης που θα στεγάσει και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αλλά και η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτόριας ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν από δύο εκατομμύρια για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου. Υπολογίζεται ότι άλλα δύο εκατομμύρια έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές ομογενών επιχειρηματιών και ιδιωτών, οι οποίοι αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει η οικοδόμηση του νέου κτιρίου και το Πολιτιστικό Κέντρο προσέφεραν ως και 250.000 δολάρια ο καθένας για το σκοπό αυτό.