Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς απόψε στο κέντρο του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διαφεύγει, ωστόσο έχει ταυτοποιηθεί και καταδιώκεται. Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πολλοί από τους τραυματίες από την επίθεση βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ανταλλαγές πυροβολισμών σε γειτονιά της πόλης όπου ο δράστης φέρεται να έχει αποκλειστεί.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d’ Alsace), ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραν Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραν Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί.

Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια πηγή της εισαγγελίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κίνητρο του δράστη δεν είναι σαφές προς το παρόν και διεξάγεται έρευνα για το αν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην πλατεία Κλεμπέρ, στην παλιά πόλη του Στρασβούργου, όπου είναι στημένο ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η επίθεση εκδηλώθηκε σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από το εστιατόριο στο οποίο βρισκόταν μαζί με τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής της Ελιάς.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως με εντολή της αστυνομίας θα παραμείνουν τουλάχιστον για δύο ακόμη ώρες στο εστιατόριο.