Ο Robbie Middleton δε γιόρτασε τα 8α γενέθλιά του όπως αρμόζει σε κάθε παιδί της ηλικίας του. Ο 13χρονος γείτονάς του Don Collins τον έδεσε σε ένα δέντρο, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά.

Ο Robbie έπαθε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 99% του σώματός του και κανείς δεν περίμενε ότι θα κατάφερνε να επιβιώσει.

Ο Robbie όμως τα κατάφερε.

Άντεξε 200 χειρουργικές επεμβάσεις και ατελείωτες θεραπείες για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων.

Έχασε τη μάχη λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 21 του χρόνια από καρκίνο, που οι γιατροί εκτιμούν ότι προήλθε από τα αρχικά του τραύματα.

Μετά από 13 χρόνια ο θάνατος του Robbie ίσως φωτίσει την περίεργη αυτή υπόθεση.

Σε ένα 17λεπτο βίντεο που τράβηξε λίγο καιρό πριν πεθάνει, ο Robbie κατονόμασε τον άνθρωπο που του έβαλε φωτιά το 1998 στην Splendora του Τέξας.

Ομολόγησε ακόμη ότι ο ίδιος άνθρωπος τον είχε βιάσει λίγο καιρό νωρίτερα. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον 13χρονο (τότε) γείτονά του και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Robbie ο Don του έβαλε φωτιά για να «εξασφαλίσει» τη σιωπή του για το βιασμό.

Οι ισχυρισμοί του Robbie θα οδηγήσουν τον 27χρονο πλέον Don, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για σεξουαλικό αδίκημα, στο δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

«Ο Don με άρπαξε από τον ώμο και έριξε βενζίνη στο πρόσωπό μου. Μετά από αυτό δε θυμάμαι τίποτε άλλο» λέει ο Robbie στο βίντεο.

«Ήταν τρομακτικό αυτό που αντίκρισαν τα μάτια μου. Τα μαλλιά του είχαν καεί και κρεμόταν δέρμα από τους αστραγάλους του. Λίγη ώρα μετά πήγα στο σημείο που του είχε βάλει φωτιά. Στο δέντρο είχαν μείνει ίχνη από το δέρμα του Robbie» είπε η μητέρα του.