Ο Γάλλος σεφ Αλέν Ντικάς θα υποδεχθεί στα μέσα Νοεμβρίου στο Μονακό 200 σεφ από 25 χώρες, οι οποίοι έχουν συνολικά 300 αστέρια στον Οδηγό Μισελέν, σε μια γαστρονομική συνάντηση κορυφής προς τιμήν της μεσογειακής κουζίνας.

Η ιδιωτική πρόσκληση, από τις 16 ως τις 18 Νοεμβρίου, εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια της «ναυαρχίδας» του Ντικάς στο Μονακό, το εστιατόριο «Le Louis XV», το οποίο χάρισε στον Γάλλο σεφ τα πρώτα τρία αστέρια του, πριν από τα εστιατόριά του στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται οι Γάλλοι Ζοέλ Ρομπισόν και Μισέλ Γκεράρ, ο Δανός Ρενέ Ρετζεπί, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Τσανγκ ή ο Αυστραλός Τετσούγια Ουακούντα, αλλά και πολλοί σεφ που εκπαιδεύτηκαν στη σχολή του Αλέν Ντικάς.

Στη διάρκεια τριών ημερών, θα μπορέσουν «να εκφράσουν τον πλούτο των διαφορετικών μαγειρικών ευαισθησιών» στο πλαίσιο μιας συνάντησης «που θα συμφιλιώσει τους παραδοσιακούς και τους μοντέρνους, τους κλασικούς και τους αχαλίνωτους, τις χώρες του Βορρά και τις χώρες του Νότου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των οργανωτών.

«Τα θέματα που αγαπώ περισσότερο αγγίζουν τη Μεσόγειο και τις ρίζες της στο μεγάλο Νότο, στη Ριβιέρα, τα προϊόντα της οποίας κατέχουν μια ουσιαστική θέση στη μαγειρική δημιουργία μου», σχολιάζει ο Αλέν Ντικάς στην ανακοίνωση.

«Πολλά άλλα θέματα αγγίζουν την καρδιά μου, που μιλούν για αυθεντικότητα, αισθητική και ταυτότητα. Θέματα που συνδέονται με τα ταξίδια και τις εποχές, που περικλείουν την παράδοση και την εξέλιξη, που επιστρέφουν στην αρμονία και τη μνήμη», προσθέτει.

Σε μια εγκατάσταση 1.000 τ.μ. στην αίθουσα θεαμάτων του Sporting Monte-Carlo θα παρουσιασθούν στη διάρκεια μιας ημέρας «τα εκατό πιο ωραία προϊόντα της περιφέρειας» του Μονακό, προς τιμήν των προμηθευτών.

Με την ευκαιρία αυτή, δέκα διάσημοι σεφ θα πάρουν ένα μεσογειακό προϊόν και θα το μαγειρέψουν με βάση την ευαισθησία τους για μια δοκιμή μεταξύ ειδημόνων.