Την ώρα που όλοι ξέρουμε ότι το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη το σέρνει ο Ρούντολφ και η παρέα του, οι τάρανδοι δεν είναι το μόνο ζώο που έχουν συνδεθεί με τα Χριστούγεννα.

Στη Σκανδιναβία έχουν το κατσικάκι, οι Αγγλοσάξονες έχουν τον κοκκινολαίμη και τον κόκορα, ενώ σε άλλες περιοχές της Γης φιγουράρουν από πέρδικες μέχρι και ένα σωρό τοπικά πουλιά.

Πουθενά όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο περίεργα όσο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, εκεί που αν σηκώσεις ψηλά τα μάτια σου θα δεις το έλκηθρο του αγίου να το σέρνουν… καγκουρό. Ναι, καγκουρό!

Την ώρα που οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις Αυστραλών και Νεοζηλανδών μοιράζονται πολλά κοινά με των Βρετανών, των Ιρλανδών, των Αμερικανών και των Καναδών, είναι το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα καταφτάνουν στην καρδιά του καλοκαιριού για το Νότιο Ημισφαίριο που κάνει τα πράγματα τουλάχιστον ιδιαίτερα.

Ο ζεστός καιρός της Αυστραλίας δεν στερεί φυσικά τη δυνατότητα να στολίσεις το σπίτι σου με τη γνώριμη και εξόχως παγωμένη εικονογραφία των Χριστουγέννων, μόνο που υπάρχουν κι άλλα εδώ. Πολλά άλλα.

Οι Αυστραλοί, παράλληλα με τα κάλαντα, τραγουδούν και το «Six White Boomers», που εμφανίζει τον άγιο να δίνει ρεπό στους ταράνδους του φτάνοντας στην Αυστραλία και να χρησιμοποιεί για τις εκεί ανάγκες έξι λευκά καγκουρό. Και λόγω της καταραμένης ζέστης του κατακαλόκαιρου, εγκαταλείπει τα χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα για κάτι πιο ελαφρύ.

Ακόμα και με μαγιό ή σορτσάκι θα τον δεις στην Αυστραλία να περιστοιχίζεται από τα καγκουρό του.