Ο Isaiah John Gellatly διεκδικεί εύκολα τον τίτλο του πιο αδέξιου κλέφτη στο Όρεγκον, καθώς έπεσε θύμα του ίδιου του αυτοκινήτου που έκλεψε. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (19/11), όταν οι αρχές του Happy Valley δέχθηκαν κλήση για μια εν εξελίξει κλοπή οχήματος. Περιπολικό εντόπισε τον 31χρονο και του έκανε νόημα με τη σειρήνα, αλλά εκείνος έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και προσπάθησε να ξεφύγει.

Ξεκίνησε έτσι μια καταδίωξη στους δρόμους της περιοχής, με τον Gellatly να παραβιάζει σήματα οδικής κυκλοφορίας και να κινείται στο αντίθετο ρεύμα. Κάποια στιγμή πέρασε πάνω από καρφιά που είχαν στήσει σε ένα σημείο αστυνομικοί με αποτέλεσμα να κλατάρουν κάποια λάστιχα καθιστώντας έτσι ιδιαίτερα δύσκολο τον έλεγχο του οχήματος. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον κλέφτη, όταν χτύπησε πάνω σε κράσπεδα και πλέον δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν.

Έχοντας έρθει πια σε δυσχερή θέση θεώρησε πως το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να βγει έξω από το κλεμμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει και να απομακρυνθεί. Χωρίς προφανώς καθαρό μυαλό, προσπάθησε να κόψει δρόμο, περνώντας μπροστά από το κινούμενο όχημα, το οποίο τον στρίμωξε πάνω σε ένα τοίχο κτιρίου και ένα δέντρο με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι!

Κάπως έτσι η καταδίωξη ολοκληρώθηκε, με τον 31χρονο να μεταφέρεται αρχικά στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και λίγα 24ωρα αργότερα να οδηγείται στη φυλακή της Κομητείας Κλακάμας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράνομη είσοδο και κλοπή αυτοκινήτου, επικίνδυνη οδήγηση και προσπάθεια να ξεφύγει από την αστυνομία.